promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy újabb retró konzol, a PC Engine mini van készülőben
Borítókép:  LightninGamer
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lassan már Dunát lehet rekeszteni a nosztalgikus jelleggel megjelenő régi játékkonzolok kicsinyített másaiból, a gyártók pedig sorra szeretnék megülni a világot meghódító retró hullámot. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen gyerekkorunk kedvenc játékaival sokan most is szívesen elütjük az időt, ezek a készülékek pedig az igazi fanatikusoknak és gyűjtőknek készülnek.

Most a japán Konami jelentette be az idei E3-on, hogy bizony ők is csatlakoznának ehhez a trendhez, és mint a PC Engine CoreGrafx jelenlegi jogutódjaként szeretnék megalkotni a ’80-as évek végén megjelent és sikeresen befutott platform kicsinyített és játékokkal előre telepített változatát.

A PC Engine még 1987-ben jelent meg Japánban, majd 1989-ben PC Engine CoreGrafx néven debütált a világ többi táján. Bár nálunk talán nem terjedt el annyira, mint a Nintendo vagy a SEGA konzoljai, azért itthon is akadtak kedvelői szép számmal.

Még nem tudni pontosan, hogy hány darab előre telepített játékot adnak a készülékhez, ez idáig a következő hat címet fedték fel a kiállításon:

  • R-Type
  • New Adventure Island
  • Ninja Spirit
  • Ys Book I & II
  • Dungeon Explorer
  • Alien Crush

Hivatalosan még meg nem erősített információk szerint egy Castlevania klasszikus is felkerülhet a kínálatba a Castlevania: Rondo of Blood (ami más konzolokon Dracula X néven futott).
 

Forrás: PCMag.com


További információ a konzollal kapcsolatban, hogy nem kettő, hanem régiók szerint, három féle változatban fogják piacra dobni: a japán verzió marad a PC Engine mini, az európai pedig PC Engine CoreGrafx mini, míg az Egyesült Államokban TurboGrafx-16 mini néven jelenik meg, és ez a verzió kinézetben is eltérő lesz az előző kettőhöz képest.

A fejlesztő egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mikor és mennyiért jelenik meg majd a készülék, illetve azt sem tudjuk, hogy régiók szerint lesz-e esetleges eltérés a telepített játékok kínálatában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás