promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kalóz játékokban is rejtenek el vírusokat
Borítókép:  VOISIN / Phanie
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Kaspersky is felhívja erre a figyelmet, akinek még nem lett volna ez világos.

A kiberbiztonsági cég nem a kalóz játékoktól akarja elvenni az emberek illegális jó kedvét, inkább arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a gackerek újabban videójátékok másolataiba rejtik el rosszindulatú  szoftvereiket, kihasználva a játékok népszerűségét.

Itt inkább arról van szó, hogy ne töltsünk le ilyen játékokat nem megbízható oldalakról. A népszerűbb torrent oldalak persze odafigyelnek erre, de valamilyen neve nincs weboldal, ami ingyen kínál játékokat, hát az nem igazán. Sőt, ugyebár ezeket a hackerek is hozzák létre többségében.

A felmérések szerint az utóbbi egy évben több mint 930 ezer felhasználót támadtak meg kártékony szoftverek ilyen módon világszerte. A legfertőzöttebb a Minecraft volt, a népszerű játékba a támadások 30 százalékát rejtették.

Az olyanokat főleg kerüljük el, amik még kiadás előtt álló játékok letöltését ígérik, mert semmi perc alatt vírusok hada lepi el a merevlemezünket, elég ha csak óvatlanul kattintunk, és persze mindenképpen használjunk vírusirtót.

Az applikációkkal még jobban kell vigyázni, tényleg csak a Google Play Store-ból telepítsünk. Mondjuk ezt pont jókor mondom, mivel nem rég 238 androidos alkalmazásba került bele a BeiTaAd nevű adware. Ez alkalmazásokon kívül kezdett el reklámokat feldobni. Az ilyen esett persze ritka, és már orvosolva is lett. Ettől függetlenül még a Play Store-ból is csak már befutott, jól működő applikációkat érdemes telepíteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás