Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy debreceni diák Harry Potter-es interaktív tablót fejlesztett

Egy debreceni diák Harry Potter-es interaktív tablót fejlesztett

Tech & Tudomány

Egy debreceni diák Harry Potter-es interaktív tablót fejlesztett

Tech & Tudomány

Promotions 17:10

A debreceni Fazekas Mihály Gimnázium egyik végzős diákja fejlesztett egy applikációt, melynek segítségével osztálya tablóképén megmozdulnak diáktársai.

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 12. C osztálya, de legfőképp annak egyik diákja elkészített egy olyan interaktív tablót, illetve egy ahhoz használható applikációt, mely a Harry Potter egyik részében látott mozgóképes újságra hajaz.

Szakál Vince Abosa, az osztály főinfósa fejlesztett egy applikációt, melynek köszönhetően elég az osztályról készített tabló elé tartanunk a mobilunkat, s ha letöltöttük az appot, a képek megelevenednek. Az alkalmazás neve „Interaktív AR Tabló Fazekas 12.C”, és innen lehet letölteni.

A tablóhoz elérhető interaktív kísérőalkalmazás lényege, hogy a telefon kamerája segítségével a tabló helyére egy digitális változatot illesztünk Az applikációban a képek mögött elérhető a diákokról egy-egy rövid videó, sőt egy személyre szabott profil is. További érdekességekkel szolgál a galéria, videógaléria, illetve az osztály leírása. Ha nincs előttünk a tabló, egy teljes képernyős mód is rendelkezésre áll

– részletezte Abosa a haon.hu-nak, aki az alkalmazással a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny egyik III. díját is elnyerte.

Maga a híressé vált tabló Debrecenben, a Csapó utcai bevásárlóközpontban tekinthető meg.

Borítókép: Youtube