Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már az NSA kérleli az embereket, hogy frissítsék a Windowst

Már az NSA kérleli az embereket, hogy frissítsék a Windowst

Tech & Tudomány

Már az NSA kérleli az embereket, hogy frissítsék a Windowst

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 09:14

A Microsoft felhívására mindenki csak legyintett egyet, ezért most az NSA is besegít.

Az már tényleg komoly lehet, ha Amerika Nemzetbiztonsági Ügynöksége jelzi az emberek felé, hogy frissítsék a Windows operációs rendszerüket.

A történet oda nyúlik vissza, hogy a Microsoft még május közepén hívta fel a figyelmet egy hatalmas biztonsági résre a régi operációs rendszereken. Ez távoli kódfuttatást lehetővé tevő RDP sebezhetőség, vagyis simán el tud indítani egy olyan lavinát, mint anno a WannaCry, mivel könnyen lehet rá önmagát terjesztő férget írni.

Akinek ez az egész kínai, annak elég annyit tudnia, hogy a számítógépe hatalmas veszélyben van, ha nem teszi fel ezt a frissítést, amiért már nem csak a Microsoft, hanem az NSA is könyörög. Remélhetőleg most már kevesebb, de anno még azt írták, hogy körülbelül egymillió sebezhető gép van az internetre kötve.

Az eset annyira súlyos, hogy a Microsoft nem csak a Windows 7-re, hanem a már rég nem támogatott XP, a Vista és a Windows Server 2003 operációs rendszerekre is kiadta a frissítést. A Windows 8 és 10 rendszerek ezt nem igénylik, más alapon működnek, ezek nincsenek veszélyben.

A frissítést itt éritek el, a Windows 7-eseknek odalent még egyet kell pluszban kattintani. Ha be van állítva az auto frissítés, akkor a többségnek már nem kell vele foglalkoznia, azonban ha például XP fut a gépünkön, ott manuálisan kell telepíteni. Bár, nem csak kell, hanem kötelező.

Borítókép: Reuters/Shannon Stapleton