promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
UFO Kaliforniában: 17 kilométeres repülő objektumot észleltek
Borítókép:  A radaron egy hatalmas katicarajból lett UFO Kaliforniában (National Weather Service)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen az UFO. Felhő ugyanis nem volt az égen Dél-Kalifornia felett, később váratlan megoldás született arra rejtélyre, hogyan észlelhettek a radarok egy hatalmas, ismeretlen eredetű repülő égi objektumot.

Ismeretlen eredetű, gigantikus égi objektumot észleltek a radarok Dél-Kalifornia felett, még repült is, tulajdonképpen ezt hívják UFÓ-nak. Elsőre azért nem erre gyanakodtak a San Gabriel hegység magasságában, bár talán az is megfordult a sci-fi kedvelő meteorológusok fejében, hogy

eljött végre a nagy találkozás ideje más égitestek élőlényeivel. 

Földöntúli jelenségre utalt ugyanis, hogy a radarjel alapján nagy esőzéseknek kellett volna bekövetkezniük a térségben, csakhogy nem volt felhő az égen,

az Egyesült Államok délnyugati állama amúgy sem a csapadékokról híres.  

Később a wrightwoodi lakosság megfigyeléséből kiderült, egy 130 kilométer átmérőjű katicarajnak volt köszönhető mindez, amelynek  sűrű, 17 kilométeres magja adta a radarjelet a National Geographic szerint. A katicák másfél-három kilométeres magasságban vándoroltak éppen a hegyek fölött. 

A portál alapján a dél-kaliforniai katicák a Sierra Nevada hegységben töltik a telet, ilyenkor nagy tömegekben bújnak el a téli hideg elől, s márciusban, ha már megfelelően meleg a levegő, az alacsonyabban fekvő területekre, völgyekbe vándorolnak, ahol az eleség is a rendelkezésükre áll.

Itt szaporodnak, és néhány hét alatt kifejlődik az új generáció.

Nyár elejére elfogynak a völgyek, sík vidékek levéltetvei, ekkor a katicák ismét útra kelnek, s a magasabb, dombos helyeken keresnek további eleséget. E vándorlás tanúi lehettek most a régió lakói, meteorológusai és radarjai.

[[ciki]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás