promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valaki 28 millió forintot fizetett egy virtuális F1 autóért
Borítókép:  youtube.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy kiadás előtt álló Forma-1 játék kapcsán lehetett licitálni egy egyedi darabra, az eddig ismeretlen vásárló 28 millió forintnak megfelelő ethereumot fizetett.

Az F1 Delta Time egy mlg kiadás előtt álló, hivatalos licence-szel rendelkező Formula-1 játék, amelynek kapcsán a fejlesztő Animoca Brands úgy döntött, hogy egyedi játékához vásárolni lehet egyedi autót.

A koncepció lényege egy olyan játék, amelyben mindenki szerezhet magának egyedi csapatot, pilótákat, majd végül virtuális versenyeken mérettetik meg magukat. Igaz, egyelőre alig tudni valamit a pontos részletekről. Az azonban biztos, hogy a minap a fejlesztők aukcióra bocsátották az „1-1-1” névre keresztelt tokent.

De, hogy mi is az a token?

Mint a motorsport.com írja,

„a készítők a kriptovalutákkal való kereskedés alapjául funkcionáló blokklánc-technológiát veszik alapul, amely lényegében egy nyílt, minden tranzakciót magában foglaló, módosíthatatlan adatbázis. Ezt elsősorban a kriptovalutákkal való tranzakciók nyomon követésére használják, azonban újabban játékok fejlesztéséhez is hasznosnak bizonyult. A blokklánccal létre lehet hozni úgynevezett „tokeneket” amelyeknek sajátossága, hogy teljesen egyediek."

De, ami lényegesebb, hogy akadt egy felhasználó, aki a licitálás végén 113.000 dollárnyi, tehát nagyjából 28 millió forintnyi ethereumért (nyílt forráskódú kriptovalutáért), vette meg az egyedi darabot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás