Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Usain Bolt elektromos autót épített

Usain Bolt elektromos autót épített

Tech & Tudomány

Usain Bolt elektromos autót épített

Tech & Tudomány

Gaba 19:01

Usain Bolt cége, a Bolt Mobility a közösségi robogók bérbeadásával párhuzamosan teljes titokban kifejlesztett egy elektromos autót, melyet Bolt Nanónak neveztek el.

Usain Bolt amellett, hogy folyamatosan próbálja magát eladni különböző focicsapatokba – imádja a sportágat, óriási Manchester United-rajongó –, odafigyel a közösségi kismotoros cégére is, melynek neve Bolt Mobility. A cég, melyet tavaly alapított az Egyesült Államokban, most dobott egy jókorát, s kifejlesztett egy elektromos autót, melyet Bolt Nanónak kereszteltek el.

A kocsit a hírek szerint teljes titokban fejlesztették, de mostantól már kapható – 9999 dolláros áron. A kétüléses, kis méretű elektromos járgányt városi használatra tervezik, főképp olyan sofőröknek, akik 15 mérföldnél nem vezetnek többet egyszerre. Az e-autó akkumulátora cserélhető lesz. Azt nem árulták el, hogy az autót hol fogják összeszerelni.

A Bolt Mobility egy új rendszert vezet be: a kocsit meg lehet vásárolni, s aztán bérbe lehet adni a cég égisze alatt. A bérleti díj természetesen a tulajé.

A kocsit tehát leginkább közösségi használatra tervezik, így egy applikációt fejlesztenek hozzá, mely jelzi, hol parkol a legközelebbi Nano, információt ad a forgalomról, és még a helyi látnivalókat is feltűnteti.

Bolt a robogók piacán is próbál terjeszkedni. Megcélozza Párizst, itt tervezi elindítani következő közösségi motoros hálózatát.

Borítókép: AFP/Mark Thompson