Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

UFO-kutatás: „bombaként ható” amerikai beismerés

UFO-kutatás: „bombaként ható” amerikai beismerés

Tech & Tudomány

UFO-kutatás: „bombaként ható” amerikai beismerés

Tech & Tudomány

Promotions via MTI 08:30

Az amerikai védelmi minisztérium, vagyis a Pentagon szóvivője elismerte, hogy éveken keresztül volt egy UFO-kutatási programjuk.

A New York Post kapott egy közleményt a Pentagontól, pontosabban annak szóvivőjétől, Christopher Sherwood-tól, aki megerősítette, hogy valóban volt UFO-programja az amerikai kormányzatnak. A szóvivő így fogalmazott:

„azonosítatlan légi jelenségek” vizsgálatait célzó program.

Sherwood haladéktalanul vizsgálódik, ha „azonosítatlan tárgyakról” vagy „idegen űrjárművekről” érkezik bejelentés, azonban a programot 2012-ben lezárták.

„A védelmi minisztérium mindig aggodalmasan megvizsgál minden, a környezetünkben észlelt ismeretlen repülőgépet, továbbá beazonosít minden idegen tárgyat, amely fenyegetést jelenthet hazánkra”

– fogalmazott közleményében a szóvivő. Hangsúlyozta egyúttal, hogy a tárca a továbbiakban is kivizsgál „azonosítatlan légi járművekről vagy tárgyakról” érkező minden bejelentést. Ennek célja az Egyesült Államok védelme, valamint az Egyesült Államok ellenfeleitől érkező esetleges támadások elhárítása.

A New York Post megszólaltatta Nick Pope angol írót-újságírót, aki korábban az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának munkatársa volt, és többször foglalkozott az brit kormányzati UFO-kutatásokkal. Pope szerint a Pentagon közleménye „bombaként ható beismerés”. Emlékeztetett arra, hogy az amerikai minisztérium korábbi közleményei csupán homályosan, kétértelműen fogalmaztak, és azt engedték sejtetni, hogy amit a közvélemény UFO-kutatásként emlegetett, az nem volt más, mint egyszerűen az új típusú repülőgépek, rakéták, drónok miatti aggodalomból eredő kutatás.

John Greenewald Los Angeles-i producer, aki honlapot működtet ufókkal foglalkozó, de már nem titkosított kormányzati dokumentumok nyilvánosságra hozatalára, ugyancsak meglepőnek és példátlanul őszintének minősítette a Pentagon közlését. Ugyanakkor reményét is kifejezte, hogy a minisztérium további részleteket hoz nyilvánosságra a kutatásokról.

A Pentagon UFO-kutató programjáról a nyilvánosság előtt először 2017-ben esett szó, amikor maga a Pentagon hozott nyilvánosságra egy 33 másodperces videót, amelyen az amerikai légierő két vadászgépe egy „beazonosítatlan tárgyat” vett üldözőbe a kaliforniai San Diego partjainál, még 2004-ben. Harry Reid, Nevada akkori demokrata párti szenátora a The New York Times című lapnak elismerte, hogy ő szorgalmazta a Pentagon-program évi 22 millió dolláros kongresszusi támogatásának megszavazását.

Harry Reid a szóvivője révén jelezte: nem kívánja kommentálni a Pentagon közleményét.

Borítókép: Képünk illusztráció. Forrás: military.com