promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már Budapesten is van 5G bázis
Borítókép:  napi.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Telekom és a Telenor 5G-s fejlesztései után a Vodafone is lapot kért, és megnyitotta Magyarországon, azon belül Budapesten első állandó 5G bázisát.

Azok után, hogy a Vodafone Zalaegerszegen elindította Magyarország első élő, saját hálózatba kapcsolt állandó 5G bázisállomását, csütörtökön, a IX. kerületi székházának tetején is bekapcsolta a főváros első állandó 5G bázisát. Erről a távirati iroda számolt be.

A Telenor már május 15-én elindította az első 5G-s teszthálózatot a győri Szent István Egyetemen, és a belvárosban, sőt a Telekom már januárban kiépítette az első szabványos tesztállomást Zalaegerszegen.

A csütörtöki eseményen Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója kijelentette: az új generációs mobil- és vezetékes hálózatok olyan lehetőségek előtt nyitják meg a kapukat, amelyek forradalmasíthatják az egész gazdaság működését.

Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára kiemelte: Magyarországon az embereknek és az itt működő vállalkozásoknak stabil, jó minőségű, gyors és megfizethető 5G hálózatra van szükségük. Ezekben a napokban új infokommunikációs és új digitális fejlesztési korszak kezdődött az országban - tette hozzá. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás