Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

2600 éves erődöt találtak Egyiptomban

2600 éves erődöt találtak Egyiptomban

Tech & Tudomány

2600 éves erődöt találtak Egyiptomban

Tech & Tudomány

Promotions 21:01

Egyiptomban, a Sinai-félszigeten találtak egy erődítményt, melyet egy másik, befejezetlen várra húztak fel. Az építmény mintegy 2600 éves, ez a legrégebbi ilyen típusú erőd, amit valaha régészek feltártak az ország területén.

A Sinai-félsziget északi részén egy olyan katonai erőd maradványaira bukkantak rá egyiptomi régészek, mely új fejezetet nyithat az ország régészetében. A szakemberek azt állítják, a várat a Krisztus előtti hetedik században építették, a későkori I. Pszammetik (Kr. e. 664-610) fáraó uralkodása idején. Mindezt az egyiptomi régészeti tárca adta hírül hétfőn, amit a mult-kor.hu szemlézett.

„Történelmileg ez a legrégebbi ilyen erőd, amely a 26. dinasztia idején épült vályogtéglából ”

– mondta Musztafa Vaziri, a legfelső régészeti tanács főtitkára. Azt is hozzátette, hogy a most megtalált erőd 85 méter hosszú déli falát egy másik befejezetlen vár szerkezetére húzták fel.

A régészeti leletek jelentőségét növeli, hogy a feltárások idején megtalálták az erődöt védő katonák szobáinak egy részét is – közölte Hisám Huszein, a Sinai-félsziget északi részének feltárásaiért felelős illetékes. Ez a vár volt az, amely Egyiptom keleti határait védte. Számtalanszor indítottak ellene támadást, ezek során az épületek többsége megsemmisült – magyarázta az illetékes.

Borítókép: ecns.cn

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria