promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leszerelik az iskolában az analóg órákat, mert nem értik a diákok
Borítókép:  today.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Egyesült Királyságban egyre komolyabb probléma, hogy a digitális kijelzőhöz szokott diákok nem tudják leolvasni az időt az analóg órákról. Ezért egyre több suliban szerelik le őket a falról.

A digitális világ alapjaiban változtatja meg az életünket, ezt érezzük a munkahelyünkön, a buszon, otthon, látjuk a gyerekeinken. Van egy hangos tábor, amely szerint a digitalizáció lassan elhozza az ember teljes elbutulását. Egyelőre nem tudjuk, igazuk van-e, ám sűrűsödnek a jelek, melyek azt mutatják, bizonyos képességeinket, az értelmezés különböző típusait elveszítjük. Bizonyítékként szolgálhat erre, hogy az Egyesült Királyság számos iskolájában elkezdték leszerelni a falról az analóg órákat, mert a diákok közül egyre kevesebben képesek leolvasni róluk az időt. A probléma nem most kezdődött.

A brit iskolavezetők egyesületének főtitkára, Malcolm Trobe a Telegraphnak elmondta, egyszerűen arról van szó, hogy analóg órákat szinte alig látnak a diákok, ezért nem tudják értelmezni, mit mutatnak.

A jelenlegi generáció az óráján, a telefonján, a számítógépén is digitális kijelzőket lát. Ezért nem tudja értelmezni, mi van az analóg órán

- jelentette ki Trobe.

Mivel a tanárok nem szeretnék, hogy a diákokban feleslegesen feszültséget okozzon, hogy nem tudják, mennyi az idő, az analóg órákat sok tanteremben leszerelik.

Habár a tanárok a középiskola kezdéséig folyamatosan tanítják a gyerekeket az analóg óra leolvasására, ez egyre többeknek okoz nehézséget. Úgy tűnik, sok suli az egyszerűbb megoldást választja.

Ennél is messzebre mutat, amit ugyancsak brit iskolákban jegyeznek fel egyre többször a szakemberek. Az iskolások sűrűn jelzik, hogy egyre komolyabb problémát okoz, ha tollal vagy ceruzával kell írniuk. Egy gyermekorvosi vélemény szerint a finommotoros mozgások a számítógépezés és az érintőképernyős telefonok elterjedésével gyengülnek, így a folyamat gyaníthatóan nem áll meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás