promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Éveken belül turistákat akar a Holdra vinni egy milliárdos
Borítókép:  A Holdutazásra tervezett Blue Moont május 9-én mutatták be Washingtonban (AFP/Saul Loeb)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Blue Moon személyzet nélkül bárhol le tud szállni a Holdon a cégvezető szerint, akinek meggyőződése, hogy el kell majd hagynunk a Földet. Éppen ezért a földi állat- és növényvilágnak is életteret adna a legközelebbi égitesten.  

2019-ben az 50. évfordulóját ünnepeljük az első Holdra szállásnak, de az utolsó, pontosabban a legutóbbi óta is évtizedek teltek el. Az Apollo-program leállítása után egy új programot kezdeni a korábbiaknál is sokkal nagyobb energiát, több pénzt követelne, persze

egy új Holdutazás folyamatosan a kutatók álmai közé tartozik, és egyre inkább terv formájában is jelentkezik. 

A Blue Origin nevű cég öt éven belül amerikai turistákat akar juttatni a Holdra, az általa fejlesztett Blue Moon a National Geographic szerint egy személyzet nélküli űrhajó és hozzá egy leszállóegység.

Összesen hat és fél tonna terhet tud vinni, speciális landolószenzorok és gépi tanulási rendszer adják az extrákat,

a Holdon bárhol képes pontos leszállást végrehajtani a cég szerint.

Ha valóban sikerül megkönnyíteni a Holdra szállást, akár tartós emberi jelenlét is kialakítható a legközelebbi égitesten, és Jeff Bezos amerikai milliárdos szerint erre szükség is lesz, mert úgy látja, el kell majd hagynunk a bolygónkat.

A Holdon olyan életközösségeket akar kialakítani, ahol Földünk állat- és növényvilága is fennmaradhat.

A Blue Moont a cikk szerint három éven át fejlesztették, és az újrahasznosítható New Glenn rakéta viheti majd, amelynek első tesztrepülését 2021-re tervezik. Bezos szerint már most bejelentkezett hat személy a Holdutazásra, de további fejlesztésekre van szükség. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás