Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elárasztják e-autó töltőállomásokkal az Aldi-üzleteket

Elárasztják e-autó töltőállomásokkal az Aldi-üzleteket

Tech & Tudomány

Elárasztják e-autó töltőállomásokkal az Aldi-üzleteket

Tech & Tudomány

Promotions via MTI 20:20

Budapest és az ország nagyvárosainak Aldi-üzleteinél épít elektromos töltőállomást az áruházánc az E.Onnal együttműködve. Az üzletek parkolóiban összesen 360 új töltőoszlopot használhatnak majd az e-autósok. Az első töltőpontot csütörtökön Nyíregyházán adták át.

Elektromosautó-töltő hálózatot épít ki az Aldi és az E.On Hungária, a rendszert országos lefedettséggel tervezik megcsinálni. Az első töltőpontot csütörtökön adták át Nyíregyházán egy Aldi-üzletnél, ekkor tették a bejelentést is a beruházásról.

Az Aldi ügyvezető igazgatója, Bernhard Haider az MTI tudósítása szerint elmondta: tavaly kötöttek együttműködési megállapodást a hálózat kiépítésére, a töltőoszlopokat 123 magyarországi Aldi-üzlet parkolójában helyezik el. Terveik alapján 75 városban 360 új elektromosautó-töltőpont létesül, ezt már Tóth Béla, az E.On igazgatósági tagja közölte.

Hozzátette, Magyarországon 2018-ban 1284 elektromos autót helyeztek forgalomba, ez önmagában annyi, mint Csehországban és Lengyelországban együttvéve.

A hálózatba a tervek szerint Szolnokot, Debrecent, Pécset, Székesfehérvárt, Veszprémet, Győrt és Sopront is bekapcsolják; ez a nyár közepéig további tíz töltőoszlopot jelent.

Az E.On csütörtökön bejelentette, az Aldi áruházaknál felállított töltőoszlopoknál ingyenesen lehet tölteni az elektromos járműveket. Az energiavállalat tervei szerint 2019 végéig kidolgozza azt a rendszert, amely a közterületi elektromos töltőit az otthoni töltési lehetőséggel kombinálja.

A két vállalat együttműködése a töltőhálózat kiépítésére és üzemeltetésére tíz évre szól és további öt évvel meghosszabbítható.

Borítókép: mnnsz.hu