promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lázadnak a pilóták, árulkodnak a munkások, válságban a világhírű cég
Borítókép:  Nemcsak repülési tilalom sújtja a Boeinget (Industry Week)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Repülési tilalom alatt áll az egyik típus, a másikról egy technikus állítólag azt mondta a feleségének: „Soha nem repülnék ezekkel”, miután hazament a világ leghíresebb repülőgyártó cégének egyik gyárából.  

Nem éppen a legjobb hírek keringenek a Boeingről, és nem a bulvársajtó szivárogtatja ki ezeket, hanem mértékadó médiumok. Ilyen az Euronewsés ilyen a New York Times,amelyek olvasása után a hatalmas cégnek lesz dolga bőven, hogy visszaállítsa az utazó tömegek bizalmát. 

Jobb kiképzést követelnek a pilóták a Boeingtől

a 737 MAX típusú gép tragédiái után az Euronews hírei szerint. Az egyik amerikai légi szakszervezet szerint az óriáscég új oktatási anyaga nem elegedő a bizalomhoz, a pilóták támogatása ugyanakkor létfontosságú a Boeing számára.

A vállalat tisztában van vele, hogy az ő véleményük kulcskérdés közbizalom visszaszerzésében, hiszen

a Boeing 737 MAX repülési tilalom alatt áll,

mert az utóbbi fél évben két ilyen típusú gép is lezuhant, és csaknem 350 ember halt szörnyet. A 737 MAX-ra több hónapos kivizsgálás vár, augusztusig biztosan nem repül. 

De ez még messze nem minden, mert az emberek a 787 Dreamlinerre sem szívesen ülnek majd fel az elmúlt napok hírei alapján. Belső e-mailek, levelek és a Boeing-gyár több mint egy tucat munkatársával készített interjúk alapján a New York Times azt állítja, hogy

a North Charleston-i Boeing-gyárban „silány minőségű termelés” és „gyenge ellenőrzés” folyik.

A fémszilánkokat nem előírásszerűen távolítják el, hibás alkatrészeket építenek be a gépekbe, a külföldi portálokra hivatkozó turizmus.com szerint a munkások állítólag többször jelezték a biztonsággal kapcsolatos aggályaikat, de ezeket nem mindig vette figyelembe a vezetőség.

Egy technikus állítólag azt mondta a feleségének,

hogy soha nem repülne ezekkel a gépekkel.

A gyártó visszautasítja a vádakat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás