promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Videón is ijesztő a Boeing által bemutatott pilóta nélküli harcigép
Borítókép:  Cnet
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Loyal Wingman nevű prototípust Ausztráliában mutatták be. Az első tesztpéldánynak 2020-ban kell majd felszállnia. A lopakodó kialakítású, pilóta nélküli repülő hatótávolsága több, mint 3600 kilométer. Nagy értékű katonai gépeket is fedezhet. 

Ausztráliában, a Melbourne melletti Avalonban mutatták be a Boeing Airpower Teaming System (ATS) által fejlesztés alatt álló pilóta nélküli harci repülőgép mérethű makettjét – számol be róla az Aero-magazin

Az ATS egy olyan programon dolgozik, amelyben

a pilóta által vezetett és pilóta nélküli harci gépeket lehet együttesen egy kötelékben bevetni.

A pilóta nélküli harci gépek fedező kíséretet adhatnának nagy értékű katonai gépeknek, például légtérellenőrző és vadászirányító AWACS-gépnek a feladata végrehajtása közben. 

A Loyal Wingman névre keresztelt prototípust és a hozzá kapcsolódó programot a Boeing Australia és az ausztrál kormány közösen finanszírozza. Az első tesztpéldánynak 2020-ban kell majd felszállnia a tervek szerint.

A tervezett gép 12 méter hosszú és lopakodó kialakítású, sárkány szerkezet dupla vezérsíkkal.

A gép szárnyai igen hasonlóak ahhoz, amilyet annak idején a McDonell Douglas tervezett az általa kitalált Joint Strike Fighter verzióhoz. A pilóta nélküli gép tervezett hatótávolsága több, mint 3600 kilométer és egy vadászgép karakterisztikájának megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik majd. Alkalmas lesz felderítési és elektronikai hadviselési feladatokra is. A mesterséges intelligencián alapuló számítógépes architektúrája lehetővé teszi a gépnek, hogy önállóan vagy pilóta által vezetett harci géppel együtt hajtson végre különböző katonai feladatokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás