promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az okosnadrág újra tanítja járni a mozgássérülteket
Borítókép:  Twitter/XoSoft
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az okosnadrág, hivatalos nevén XoSoft egy fantasztikus újítás, mozgássérült viselője a segítségével újra tanulhat járni akkor is, ha ez korábban lehetetlennek tűnt. Egyelőre tesztelik a „robotnadrágot”, nemsokára piacra kerülhet.

Nem állítjuk, hogy azonnal talpra állítja a kerekesszékből a mozgássérülteket az okosnadrág, de hogy forradalmi újdonságként kerül majd a piacra, az bizonyos. Az úgynevezett exoskeletont európai uniós támogatással fejlesztették ki, egyelőre tesztelik a működését, működését a Zürichi Alkalmazott Tudományok Egyetemén mutatták be.

A nadrágot, hivatalos nevén XoSoftot olyan emberek számára fejlesztették ki, akik agyvérzést követően izom vagy motorikus problémák miatt nem tudják rendesen mozgatni a lábukat.

Az okosnadrág több elemből áll össze, legfontosabb része, az agya, a kontroller, melyet hátizsákban kell magunkra csatolni. Különböző szenzorokon keresztül a kontroller információkat kap a mozgásunk típusáról, a mozgás irányáról. Például ha valakinek nem hajlik megfelelően a lába, húzza a lábát. Az információk begyűjtését követően gumikötelek és úgynevezett tengelykapcsolók segítségével segíti az adott testrész mozgását.

A gyártó a fejlesztés alatt több techvásáron is bemutatja az okosnadrágot, hamarosan piacra dobják az XoSoftot. Részletek a gyártó oldalán!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás