Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megnyílt az első Tesla-szalon Magyaroszágon

Megnyílt az első Tesla-szalon Magyaroszágon

Tech & Tudomány

Megnyílt az első Tesla-szalon Magyaroszágon

Tech & Tudomány

Promotions 17:17

Április 25-től kezdve már nem kell egyedi import után ácsingózniuk azoknak, akik Elon Musk autóit akarják használni.

A forbes.hu azt írja, hogy

„a Teslával való egyeztetések után a magyar tulajdonú Universal Leasing Kft. saját beruházás keretében alakította ki bemutatótermét, így a magyar ügyfeleknek is adott már a lehetőség, hogy részleteiben megismerhessék a Tesla modelleket és tesztvezetés során próbálják ki Elon Musk autóit.”

A magyar cég teljeskörű segítséget nyújt az ügyeleknek: behozza az országba az autót és végigmegy a forgalomba helyezéshez szükséges teljes ügymeneten. Az Universal számításai szerint idén 100 autót eladására számítanak. Érdekesség, hogy már a megnyitó előtti napon húsz ügyfél rendelt tőlük autót.

Fontos kiemelni, hogy a Tesla semmilyen felső határt nem állapított meg a magyar partner felé, sőt korlátozás nélkül rendelhetnek a cég online rendszeréből.

Elon Musk autóit általában hitelre szokták megvásárolni a vevők, az Universal Leasing pedig egyedi konstrukciókkal tud autóvásárlásra csábítani. A márkaszervizre még várni kell, a legközelebbi ilyen hely Bécsben található.

A viszonteladóra hivatkozva a portál kiemeli, hogy

„a Tesla Universal tagja a Magyar Elektromobilitás Szövetségnek, és stratégiai egyeztetéseket folytat annak érdekében, hogy az államilag szabott feltételrendszernek megfeleltesse transzparens folyamatait, és az érintett Tesla modellek idővel felkerülhessenek az állami támogatással megvásárolható elektromos autók listájára.”

Borítókép: Egy kínai Tesla-szalon. Forrás: AFP