Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A szomszédban megunták a netes trollokat

A szomszédban megunták a netes trollokat

Tech & Tudomány

A szomszédban megunták a netes trollokat

Tech & Tudomány

Toronicza Péter - 2019.04.24. 08:30

Ausztriában kommentelhetsz továbbra is, de a neved és címed kell majd hozzá a nagyobb portáloknál.

A kamuprofilokból rengeteg van a világon. Az enyémre is néha azt szokták hinni, hogy az, pedig csak az ismeretleneknek, mivel minden láthatóság le van tiltva az idegenek számára. Ha már a tech rovatban vagyunk, ajánlom is mindenkinek, hogy ezt végezze el, mert sokszor jelzik nekem is, hogy visszaélnek a képeikkel.

Például a kamuprofilos simán lelophatja a mi profilképünket, és átteheti a saját kitalált karakterére. Kamuprofilok így is lesznek, azonban nagyobb problémát jelentenek a kommentelők, akik ezekkel gyűlölködnek, illetve sértegetnek másokat nyilvános oldalakon. Az osztrák kormány ezt megunta, és egy új törvényt sürgetnek, ami kimondja, hogy mindenkinek meg kell adnia a teljes nevét és a címét a kommenteléshez, vagyis megszűnne az anonimitás. Hát igen, Facebookon kommentelhetsz, de onnan ki tudják tiltani a kamuprofilodat egy életre.

Beceneveket továbbra is lehetne használni, de innentől ha valaki olyan dolgot ír, vagy tesz közé, ami sértő, akkor azonnal elő lehet venni. Sőt, még a nevét és a címét is kiadnák az illetőnek, akit sértegetett.

Az Engadget említi, hogy a szabályozás csak azokra a portálokra fog vonatkozni, amiknek 100 ezernél több felhasználója van, illetve éves bevételük meghaladja az 500 ezer eurót, vagy 50 ezer eurónál is több támogatást kapnak. Szóval a kisebb oldalakon továbbra is lehet dühöngeni. A változás 2020-ban léphet életbe, ha elfogadják a tervezetet.

Fogjuk rá, hogy az ötlet jó, de még túl sok a kérdőjel körülötte, na meg a pro és kontra érvek is repkednek oda-vissza. A szitkozódást jó lenne visszafogni, mert élőben sem esel neki így valakinek, de nevet és címet kérni, amit egy idegen portál tárol, az pluszba felhoz még pár kényes kérdést.

Borítókép: ABDUL MAJEED / AFP

Legolvasottabb hírek