promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szomszédban megunták a netes trollokat
Borítókép:  ABDUL MAJEED / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ausztriában kommentelhetsz továbbra is, de a neved és címed kell majd hozzá a nagyobb portáloknál.

A kamuprofilokból rengeteg van a világon. Az enyémre is néha azt szokták hinni, hogy az, pedig csak az ismeretleneknek, mivel minden láthatóság le van tiltva az idegenek számára. Ha már a tech rovatban vagyunk, ajánlom is mindenkinek, hogy ezt végezze el, mert sokszor jelzik nekem is, hogy visszaélnek a képeikkel.

Például a kamuprofilos simán lelophatja a mi profilképünket, és átteheti a saját kitalált karakterére. Kamuprofilok így is lesznek, azonban nagyobb problémát jelentenek a kommentelők, akik ezekkel gyűlölködnek, illetve sértegetnek másokat nyilvános oldalakon. Az osztrák kormány ezt megunta, és egy új törvényt sürgetnek, ami kimondja, hogy mindenkinek meg kell adnia a teljes nevét és a címét a kommenteléshez, vagyis megszűnne az anonimitás. Hát igen, Facebookon kommentelhetsz, de onnan ki tudják tiltani a kamuprofilodat egy életre.

Beceneveket továbbra is lehetne használni, de innentől ha valaki olyan dolgot ír, vagy tesz közé, ami sértő, akkor azonnal elő lehet venni. Sőt, még a nevét és a címét is kiadnák az illetőnek, akit sértegetett.

Az Engadget említi, hogy a szabályozás csak azokra a portálokra fog vonatkozni, amiknek 100 ezernél több felhasználója van, illetve éves bevételük meghaladja az 500 ezer eurót, vagy 50 ezer eurónál is több támogatást kapnak. Szóval a kisebb oldalakon továbbra is lehet dühöngeni. A változás 2020-ban léphet életbe, ha elfogadják a tervezetet.

Fogjuk rá, hogy az ötlet jó, de még túl sok a kérdőjel körülötte, na meg a pro és kontra érvek is repkednek oda-vissza. A szitkozódást jó lenne visszafogni, mert élőben sem esel neki így valakinek, de nevet és címet kérni, amit egy idegen portál tárol, az pluszba felhoz még pár kényes kérdést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás