promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkokat fecsegtek ki a Playstation 5-ről
Borítókép:  thenerdstash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mark Cerny-vel, a Playstation vezető tervezőjével készített interjút a Wired hírportál, amiből többek közt azt is megtudhattuk, hogy most először visszafelé is kompatibilis lesz a Sony legújabb konzolja.

A Playstation 5-öt teljesen új hardver alapokra építik, melynek motorja egy harmadik generációs AMD Ryzen 8 magos processzor és egy Radeon Navi alapú GPU lesz, amely ráadásul ray-tracing (sugárkövető) grafikai újítást is tartalmazza majd.

A PS5 támogatni fogja továbbá a 8K-s ultra magas felbontást, illetve a 3D audiotechnológiát és PlayStation VR-t, a játékosok nagy örömére pedig SSD meghajtóval látják el az új konzolt, amivel végre sokkal gyorsabbá fog válni a játékok töltési ideje. Cerny a sebességbeli fejlődést a Marvel's Spider-Man segítségével prezentálta, míg a PS4 Pro esetében egy »fast travel« 15 másodpercet vett igénybe, addig a PS5-nél mindössze egyetlen másodperc volt!

A legnagyobb, és legjobban várt újítás mégis a visszafelé kompatibilitás lesz, ami azt jelenti, hogy a PS4 játékokat is biztosan kezelni fogja. Hivatalosan ezt csak egy generációval visszamenőleg erősítette meg a cég, így feltételezhetően a korábbi Playstation konzolok lemezeit nem fogja továbbra sem futtatni.

Amit viszont biztosra vehetünk, hogy idén már nem fog megjelenni a PS5, hanem csak jövőre valamikor.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás