promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Attenborough a természetfilmek legdrámaibb jelenetével figyelmeztet
Borítókép:  People
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden eddiginél nagyobb hatással világít rá a régóta ismert, de nem megoldott problémákra Sir David Attenborough legújabb, most futó sorozatában. A friss videó alapján a filmeseket is megviselte a rozmárok zuhanása és pusztulása egy – a globális felmelegedés miatt – túlnépesedett szigeten. 

[[adv]]

Április 5-e óta látható a Netfilxen Sir David Attenborough legújabb sorozata, az Our Planet, vagyis a Bolygónk, amelynek egyik jelenetében nem a régi Attenborough-t idéző felemelő képeket kaptak a nézők, hanem éppen az ellenkezőjét. A rozmázok zuhanása és pusztulása földhöz vágja az embert, a film készítőit is megviselte a látvány a friss videó alapján. 

„Soha nem volt annyira fontos megérteni, hogyan működik a természet világa és hogyan tudunk segíteni rajta”

– idézi a Sokszínű Vidék a világhírű tudóst. Ha napjainkban a természetről beszélünk, akkor a klímaváltozás miatt a csodák mellett a veszteségeket is be kell mutatni.

A nyolc részes Our Planet arra emlékeztet, hogy az erdőírtás és a globális felmelegedés komoly veszélyt jelent az állatvilágra.

A portál szerint a természetfilmezés talán legszomorúbb jelenetét látjuk a második rész utolsó perceiben, amikor több mint százezer rozmár kétségbeesetten gyűlt össze egy apró szigeten Oroszország északi részén, mert a természetes élőhelyük, a tengeri jég eltűnt a területről.

A sziget viszont brutálisan túlnépesedett, az egytonnás állatok egymás hegyén-hátán mozgolódnak, egymással harcolnak vagy elmenekülnek.

Felmásznak a sziklákra, de nem tudnak visszamenni az óceánhoz és a halálukba zuhannak. A szikla lábánál pedig egy idő után 200-300 rozmár teteme hevert.

„Ilyen körülmények között a rozmárok saját magukra jelentenek veszélyt”

– véli Attenborough.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás