promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa meghódítására készül a zöldrendszámos Ford Explorer
Borítókép:  Forrás: Ford
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Ford Amerikában év elején bemutatta a modellt, és már akkor bejelentette, hogy az európai piacot is megcélozzák.

A Ford Explorer egyik legfontosabb adata, hogy öt méter hosszú, két méter széles, és majdnem két méret magas.

Ami a motort illeti. Ezzel kapcsolatban a gyártó azt a tájékoztatást adta, hogy kétféle motorral fogja kínálni a SUV-ot:

  • egy V6-os biturbó EcoBoost 3 literes motorral, amely 350 LE-s lesz.
  • a másik fajta motor egy plug-in hidrides verzió: itt egy 100 lóerős elektromos motor segít a V6-os benzinesnek, így már 450 lóerőt találunk a motorháztető alatt, 840 Nm-es nyomaték mellett.

Ami igazán érdekessé teszi az autót, hogy a Ford 3,4l/100 km-es kombinált fogyasztást, és 78 g/km CO2-kibocsátást ígér – valljuk be, hogy ez elsőre szintet hihetetlennek hangzik. A 13,1 kWh akkumlátor pluszban még 40 km-es elektromos autózást biztosít.

Az autó hétüléses lesz, míg a csomagtér maximális kihasználtság mellett eléri a 2274 litert. Az amerikai átlagutazó szinte mindenhol elhagyja a poharát, így az Explorerben 12 pohártartót is felszereltek.

Az európai megjelenési dátumot és az árat a Ford még nem hozta nyilvánosságra. Így csak arra tudunk következtetni, hogy Amerikában a csúcsmodell majdnem eléri a 60 ezer dollárt, tehát minimum 18 millió forintos alapárról indul az Explorer.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás