promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazán ütős telefon lett a Huawei P30 és P30 Pro telefonja
Borítókép:  TechCrunch
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Huawei hivatalosan bemutatta legújabb zászlóshajóját a P30 és P30 Pro készülékeket. És most már bizton állíthatjuk, hogy nagyot fognak szólni idén.

Mint eddig is várható volt, a Huawei rendesen odateszi magát az idei évben a telefonkészítés terén, és cég saját vállalása szerint is, az eddigi egyik legjobb kamerájú mobilt kívánják kiadni, ha nem legjobbat.

A most bemutatott készülékekről és azok specifikációiról pedig elmondható, hogy sikerült a vállalatnak letennie az asztalra egy igen komoly kamerarendszerrel ellátott készüléket, amellyel valóban igazán jó képeket és videókat készíthetünk majd.

Fotó: digitaltrends.com


A négy kamerával ellátott P30 Pro egy teljesen új fejlesztésű 40 megapixeles SuperSpectrum RYYB szenzort kapott, ami 27 mm-rel, f/1.6 fényértékkel és optikai képstabilizátorral rendelkezik. A RYYB szenzor, a Huawei ígérete szerint, akár 40 százalékkal több fényt képes beengedni, mint a régi RGB szenzor.

Ezt követi a sorban egy 20 megapixel felbontású, ultraszéles látószögű, f/2.2-es kamera, míg legalul egy 8 megapixeles, f/3.4-es periszkóp zoom lencse helyezkedi el, ami 5x-ös optikai zoomra képes 125 mm-es fókusztávolság esetén. Hibrid módban pedig további 10x-es nagyításra alkalmas, így akár az ötvenszeres digitális zoom is elérhető. A negyedik lencse egyToF (Time-of-flight) szenzor a LED alatt, ami a mélységinformációk gyűjtésével határozza meg pontosan az objektumok távolságát.

Huawei P30


 

Együttesen a négy kamera tehát brutálisan jó képek megalkotására alkalmas, legalábbis mobiltelefonos szinten. Továbbá a Huawei azt ígéri, hogy éjszakai módban is sokkal jobb képeket lehet majd készíteni az új szenzornak köszönhetően, mint korábban.

A Huawei P30 Pro-t egy 4200 mAh-s akkumulátorral látták el, ami vezeték nélkül vagy az USB C porton keresztül tölthető. A 40 wattos gyorstöltőnek köszönhetően fél óra alatt akár 70 százalékra is feltölthetjük a készüléket.

Az IP68 vízállósági szabványnak is eleget tevő P30 Pro nem kapott jack bemenetet, így a hangot az infra, sztereó hangszórók biztosítják. Illetve a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót bárhol alkalmazhatjuk a képernyő teljes felületén.

A P30 Pro-t egy 6,5 hüvelykes, 2340x1080-as lekerekített szélű OLED-kijelzővel látták el, míg a P30-at 6,1 hüvelykes, 2340x1080 felbontású normál megjelenítővel.

További eltérés a P30 esetében az erősebb testvérhez képest, hogy csak egy 3650 mAh-s akkumulátor kapott benne helyet, melyet nem lehetséges vezeték nélkül tölteni, csupán USB C porton keresztül, ellenben viszont ellátták jack dugóval.

Mindkét telefont egy Kirin 980-as csúcsprocesszor hajtja, és ehhez 6 GB RAM és 128 GB tárhely párosul a P30 esetében, míg a P30 Pro 8 GB RAM-mal lett szerelve, és választhatunk 128 GB-os, illetve 256 GB-os verzió közül. A tárhely pedig mindkét mobil esetében bővíthető nanoSD-vel is.

A Huawei P30 Pro 256 GB-os változata itthon 330 ezer forintba fog kerülni, a 128 GB-os pedig 300 ezerbe, ezzel szemben a Huawei P30 elérhető lesz már 230 ezer forinttól, ami a jelenlegi mobilpiacot tekintve egészen baráti.

Előrendelés esetén, március 31-ig egy Huawei Watch GT okosórát ad ajándékba a cég.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás