Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Olcsó és pilóta sem kell hozzá: új harcigép szállt fel Arizonában

Olcsó és pilóta sem kell hozzá: új harcigép szállt fel Arizonában

Tech & Tudomány

Olcsó és pilóta sem kell hozzá: új harcigép szállt fel Arizonában

Tech & Tudomány

Promotions 18:28

Arizonában a levegőben is tesztelték már az új, pilóta nélküli harcigépet, és rövid időn belül elérhetővé és használható akarják tenni, alacsony üzemeltetési költség mellett. Hosszú távú, hangsebesség alatti tartományban történő nagy sebességű repülések végrehajtására alkalmas.

Végrehajtotta első felszállását a Kratos Defense & Security Solutions Inc. által kifejlesztett XQ-58A Valkyrie pilóta nélküli repülő szerkezete az airzónai Yumában – tette közzé itthon az Aero Magazin. A pilóta nélküli harcigép programon a Kratos Unmanned Aerial System és az amerikai légierő kutató laboratóriuma közösen dolgozik.

A XQ-58A Valkyrie egy alacsony költségvetéssel készülő pilóta nélküli repülő szerkezet, amelynek a demonstrátor példánya emelkedett első alkalommal a levegőbe. Az XQ–58A szűzfelszállása 76 percig tartott és minden olyan tesztet végrehajtottak vele a levegőben, amely a berepülési program ezen fázisában tervbe volt véve.

A szerkezet igény esetén nem csak betonos futópályáról indítható.

Az UAV alkalmas hosszú távú, hangsebesség alatti tartományban történő nagy sebességű repülések végrehajtására. A cél, hogy a Kratos egy olyan pilóta nélküli katonai repülő eszközt fejlesszen ki az amerikai légierővel közösen, amely

nem jár nagy nagy anyagi ráfordítással

és viszonylag rövid időn belül elérhetővé és használható válhat a légierő különböző katonai feladatainak a végrehajtására, méghozzá alacsony üzemeltetési költség mellett.

Borítókép: National Interest