promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha autót vennél, de már a Lamborghini Huracán sem elég
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közeledik a Genfi Autószalon, így egyre több márka mutatja be autóját – egyelőre csak fotókon.

Csütörtökön arról írtunk, hogy a Ginetta egy majd 150 millió forintos autót készül bemutatni Genfben. Most arról kaptunk hírt, hogy a Lamborghini is felfrissítette egyik kedvenc modelljét.

Természetesen nagy újdonságokra nem kell számítani. Szinte csak annyi történt, hogy a Huracán Evo Coupe-ról „eltávolították” a tetőt, így most már Huracán Evo Spyder-nek hívják. Akár 50 km/h-val is közlekedhetünk, amikor is az elektrohidraulikus működtetésű vászontető 17 másodperc alatt „beborítja” az autót. Természetesen a hátsó ablakot elektromosan lehet nyitni, így a V10-es brutál hangját is megfelelő módon lehet élvezni.

Ebben a Huracán-ban egy 5,2 literes V10-es szívómotor dolgozik, ami 640 lóerős teljesítménnyel és 600 Nm-es nyomatékkal társulva 3,1 másodperc alatt gyorsítja fel az 1542 kilogrammos autót. Sportautóknál a 200-as gyorsulást is számba veszik, a Spydernél 9,3 másodpercnél állt meg az óra. Egészen 325 km/h-ig nyomhatjuk a gázpedált.

Érdekesség, hogy ez az autó nem olyan gyors, mint a testvére. Az Evo Coupe ugyanis 2,9 alatt éri el a 100-at, míg 200-ra 9 másodperc alatt gyorsul fel.

A gyártó gondoskodott arról, hogy a Spyder vevői ne irigykedjenek a Coupe-tulajdonosokra, ezért 20 colos Aesir felniket és Pirelli P Zero abroncsokkal szerelte fel a kocsit. Plusz adalék, hogyaz olasz márka bevezette az új, négyrétegű Verde Selvans fényezését, amelynek zöld természetesen az utastérben is visszaköszönnek. Az utastér a tulajdonos igényeire szabható.

Előzetes információk szerint az autó 202 437 euróba, vagyis 64 millió forintba fog kerülni, és tavasszal már hozzá is lehet jutni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás