promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csodálatos látványtérképen forgathatjuk körbe az Everestet
Borítókép:  everestconsultants.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Martin Laxenaire fejlesztőnek köszönhetően egy háromdimenziós látványtérképen forgathatjuk körbe a világ legmagasabb hegyeit. A K2 vagy az Annapurna, esetleg az Everest északról? Egyetlen ujjmozdulat, s fent vagyunk a csúcson.

Legtöbbünknek soha nem nyílik lehetősége, hogy ötszáz méter mélyre lemerüljünk egy óceánban vagy felkapaszkodjunk egy 8300 méter magas hegy csúcsára. Viszont van, aki a fotelből is megoldja ezt számunkra.

Úgy hívják, Martin Laxenaire, és weboldalak fejlesztésével foglalkozik. A lyoni infós specialitása a 3D-s elemek címlapos megjelenítése különböző szájtokon. Kóstolót is kínál munkájából.

A martin-laxenaire.fr oldalon elkészített egy olyan háromdimenziós térképsorozatot, melynek segítségével bebarangolhatjuk a világ össze, nyolcezer méter feletti hegycsúcsát. Kiválasztjuk a megmászni kívánt hegyet, s már forgathatjuk is körbe a helyszínt.

Le lehet például ellenőrizni, hogy az Everestre miért keményebb feljutni az északi, kínai oldalról, mint a nepáliról. Vagy, hogy a rövidebb mászási útvonal, és csekélyebb meredeksége miatt miért tartják számon a könnyű nyolcezresek között a Broad Peaket.

A háromdimenziós útvonalterv mellett a legfontosabb információkat is összegereblyézte a hegyekről Martin Laxenaire, így az amatőr érdeklődők a látvánnyal is jóllaknak, s a kiváncsiságukat is kielégíthetik.

Jó szívvel ajánljuk az oldalt!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás