Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Sony valami nagyon egyedi dologba vágta a fejszéjét

A Sony valami nagyon egyedi dologba vágta a fejszéjét

Tech & Tudomány

A Sony valami nagyon egyedi dologba vágta a fejszéjét

Tech & Tudomány

Promotions 08:45

A Sony eddig is élen járt a képalkotó érzékelők fejlesztésében, mind okostelefonok, mind a professzionális tükörreflexes és tükör nélküli kamerák terén. Most céljuk, hogy újfajta 3D-s szenzorok segítségével létrehozzák a vizuális feldolgozó chipek következő generációját.

A lézeres arcfelismerő technológia merőben eltér a Face ID rendszerétől, míg a Face ID pontokat vetít a felhasználó arcára, és megbecsüli a pontok alkotta háló deformitásait, addig a Sony 3D érzékelője egy részletes mélységi térképet hoz létre környezetéről, így a felhasználó arcáról is, és lézerimpulzusokkal méri le a visszaverődés idejét a tárgyak felületéről, a denevérek echolokációjához hasonlóan.

Face ID

Face ID


A vállalat szenzorokkal foglalkozó divíziójának vezetője, Satoshi Yoshihara elmondta, hogy idén már kizárólag ezekkel a lézeres 3D-s szenzorokkal látják el következő generációs mobiltelefonjaik elő- és hátlapi kameráját. És habár az egyik fő tulajdonsága a szenzoroknak a kiterjesztett valóság (AR) tökéletes kezelése lesz, a cégnél mégis arra a legbüszkébbek, hogy az új kamerák minden eddiginél pontosabb és megbízhatóbb arcfelismerést tesznek lehetővé akár 5 méteres távolságból is.

 

A Sony egyedi arcfelismerő technológiát fejleszt 1

Sony-féle lézeres arcfelismerő rendszer


Az új technológiát idővel autókban, drónoknál és robotokban is alkalmazni szeretnék, ezért a cég egy külön weboldalt is felállított neki.

Idén nem csak a Sony rukkol elő új megoldással az azonosítás terén, hanem a Samsung is forradalmi újítást tervez az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó bevezetésével a Galaxy S10 megjelenésével, illetve az Apple-nél szintén egy lézeres alapú 3D érzékelőn dolgoznak.

Hogy melyik technológia lesz a legnépszerűbb trend, idővel elválik. Mi természetesen abban bízunk, hogy mindegyik módszer tökéletesen ellátja majd a funkcióját, és valóban nem lesz okunk panaszra megbízhatóságukat tekintve.

(HG)

Borítókép: - - The Verge

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria