promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
26 évig volt egy Lego darab az orrában, a zuhany alatt fújta ki, végre fellélegezhet

26 évig volt egy Lego darab az orrában, a zuhany alatt fújta ki, végre fellélegezhet

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Negyed évszázadig volt egy Legó darab egy férfi orrában, most nagyon boldog, végre képes rendesen lélegezni. 

Szinte minden gyermek kipróbálja egyszer, hogy mi történik, ha az orrába vagy a fülébe dug valamit, ami éppen belefér. Ez lehet egy borsó, egy gyöngy vagy akár egy Lego alkatrész is. Jobb esetben ki lehet szedni onnan, rosszabb esetben orvosi segítséget kell kérni. Olykor azonban előfordul, hogy a tárgya a testnyílásban marad, akár hosszabb időre. Egy arizonai férfinak például 26 év után esett ki az orrából az a Lego darabka, amit hatéves korában dugott magába.

A 32 éves Andi Norton az Instagramon osztotta meg az örömét, miután kiderült, hogy két és fél évtizeden át volt az orrában a műanyagdarab. Az idegen test sok bosszúságot okozott számára, az egészségügyi szakemberek pedig félrediagnosztizálták. (Fotó itt látható.)

„Ma fújtam az orrom a zuhany alatt, és lám, kifújtam egy Lego alkatrészt, ami legalább 26 éve az orromban volt. Fogalmam sincs, mit gondoljak most”

– mondta a videóban.

Jó ötletnek tűnt a Lego darabot az orrába dugni...

Hamarosan sikerült felidéznie azt a napot, amikor úgy gondolta, jó ötlet lesz néhány Lego darabkát belegyömöszölnie az orrába. Az édesanyjának, egy kivételével, sikerült mindet kiszednie onnan egy csipesszel. Az utolsó, a kis sárga, közel egy centiméteres darab azonban befészkelte magát a légzőszervbe. 

Norton egész életében arcüreg- és légzési problémákkal küzdött, súlyos allergiára gyanakodtak, de a gyógyszerek nem segítettek a tünetek enyhítésében. Most jött rá, hogy valószínűleg a Lego okozta ezeket. 

Az egyik fül-orr-gégész javaslatára zuhanyzás közben mostanában mindig kifújta az orrát, mert a párás levegő jó hatással van a tiszta légutakra. Az egyik ilyen alkalommal vette észre, hogy egy szilárd tárgy repült ki az orrából, közelebbről megnézve először nem hitte el, amit látott.

„Most nagyon boldog vagyok, hogy újra tudok normálisan lélegezni"

– mondta a közösségi média posztban a férfi. 

Mással is megeshet

A Newsweek-nek adott interjújában Norton azt mondta, olyan érzés volt, mintha kijött volna egy dugó az orrából, nagyon megkönnyebbült. A műanyagot eltette emlékbe és azt tervezi, hogy megmutatja az orvosának, hátha más, krónikus megfázásos tünetektől szenvedő ember is ugyanebben a cipőben jár, csak nem tud róla. Elvileg egy röntgenfelvétellel fény deríthetett volna a problémára, hagyományos vizsgálattal ugyanis nem látszódott az orrba ragadt játék.

Forrás: CNN