promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, mit művelt két férfi a Dunában, kamerára vették a jelenetet

Hihetetlen, mit művelt két férfi a Dunában, kamerára vették a jelenetet

Színes
Kategória fejléc
Promotions

A Duna egyik erős sodrású szakaszán készült a felvétel, amin két meggondolatlan fiatal látható.

Két hét sem telt azóta, hogy kis híján tragédiába torkollott egy vidám buli a Duna-parton, az Erzsébet híd budai hídfőjénél. Mint utólag kiderült, több tucatnyi fiatal együtt indult el partizni egy közeli szórakozóhelyre, azonban időközben a közösségi oldalakon egy after partyt szerveződött. A helyszín sem szegte kedvét a bulizni vágyóknak, csapatban gyülekeztek az úgynevezett Ördögárok szennyvízelvezetőben, ami a Dunába torkollik. 

A fiatalok egy része magában a szennyvízcsőben ücsörgött, miközben lecsapott egy nyári vihar Budapestre. A hirtelen lezúduló esőtől átszakadt az egyik zsilip, a víztömeg pedig olyan erővel zúdult le, hogy magával sodorta a riadt és sikoltozó srácok egy részét. Többen megsérültek, őket ugyanis a part menti szikláknak és éles köveknek lökte az árhullám.

Szerencse, hogy sokan voltak és segítettek egymásnak a partizók, illetve időben hívták a katasztrófavédelmet, így egyikük sem jutott arra a sorsra, mire évente átlagosan 40-50 ember. A Duna magyarországi szakaszán ugyanis rendszeresen tűnnek el emberek, akik közül néhányat soha nem találnak meg. Pár nappal ezelőtt egy horgászt a csónakjával együtt sodort el a folyó, csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

Előfordul az is, hogy fürdőzőket húz le Duna sodrása vagy a láthatatlan, felszín alatti örvények.

Szakemberek szerint bármennyire ismeri valaki a Dunát, nem szabad könnyelműnek lenni. Épp ezért tűnik hihetetlen meggondolatlanságnak az, amit két fiatal művelt a napokban. Tettüket videóra is vette valaki, a felvétel pedig felkerült a Look At The Hungarians Instagram-oldalra, ahol olyan videókat tesznek közzé, melyek Magyarországon készülnek és megdöbbenésre adnak okot.

A két férfi a Duna egyik erős sodrású szakaszán egy hatalmas uszadékfán állva pózol, miközben viszi őket a sodrás. A partról videózták a jelenetet, a felvétel készítője hallhatóan jól szórakozik a különös látványon, nevetve jegyzi meg: „tengeri cigányok”. 

A videóban látható, ahogy egyikük leugrik az uszadákfáról a vízbe, a másikról nem tudni, meddig tutajozott tovább. Szerencsére nem történt baleset, a katasztrófavédelem közleményeiben legalábbis nincs ennek nyoma.

Nyáron rengetegen látogatnak el a Duna partjára, a vízisportok mellett időnként fürdenek is a folyóban. Azt viszont kevesen tudják, hogy a vízben fürdőzésnek szigorú szabályai vannak és csak az arra kijelölt helyeken szabad a vízbe merészkedni.