promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
4 évesen kezdett emlékezni az előző életére egy kislány, felismerte volt férjét

4 évesen kezdett emlékezni az előző életére egy kislány, felismerte volt férjét

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Pontosan emlékezett volt családtagjaira, a házára és számos egyéb részletre az előző életéből egy indiai kislány. 

Shanti Devi 1926-ban született az indiai Delhiben. Négyéves volt, amikor elkezdett arról beszélni a szüleinek, hogy az otthona nem Delhiben van, hanem egy Mathura nevű faluban, nagyjából 150 kilométerrel távolabb. A kislány azt mondta, ott van a férje és a gyermekei, akiktől azért szakadt el, mert meghalt.

Shanti az évek alatt sokat beszélt erről, részletesen leírta, hogy néz ki a férje; világos bőrű, szemölcs van az arcán és olvasószemüveget visel. Azt is elmondta, hol található a férfi ruhaboltja, majd egy napon kimondta a nevét: Pandit Kedarnath Chaube.

Az ügyet Mahatma Gandhi kezdte vizsgálni, felkért egy szakértőkből álló csapatot, hogy kísérjék el a lányt abba a faluba, ahová az emlékek kötik. Kiderült, hogy a férfi valóban létezik. Feleségét, Lugdi Bait császármetszés okozta komplikációk miatt veszítette el, amikor fiuk, Navneet Lal megszületett. 

Lugdi Bait 1925. október 4-én halt meg, egy évvel, tíz hónappal és hét nappal korábban, ahogy Shanti Devi világra jött. A kislány egészséges volt és normális ütemben fejlődött, azt leszámítva, hogy 4 éves koráig alig beszélt. Ezt követően azonban gyakran meglepte a környezetét a kijelentéseivel.

Néha étkezés közben arról beszélt, milyen édességeket evett a mathurai házában. Amikor az édesanyja öltöztette, elmesélte neki, milyen típusú ruhákat hordott. Amikor 6 éves lett, szülei kezdték elhinni, hogy nem gyermeki fantáziálásról van szó, az említett részletek ugyanis felettébb hitelesek voltak. Konzultáltak a háziorvosukkal is, aki elcsodálkozott azon, hogy a kislány milyen sok részletet tud egy olyan bonyolult műtéti eljárásról, mint a császármetszés.

Shanti Devi 9 éves volt, amikor először találkozott azzal az emberrel, akit a férjének nevezett. A kislány állítólag elpirult, amikor meglátta és arra kérte az édesanyját, hogy készítsen töltött burgonyás paratát és a sütőtököt. Kedarnath elképedt, mivel valóban ezek voltak a kedvenc ételei. 

Aztán a férfi megkérdezte, tud-e még valami szokatlant mondani neki, hogy hitet ébresszen benne. Shanti azt mondta, "Igen, a házunk udvarán van egy kút, ahol fürödni szoktam." Később Kedarnath szemére vetette, hogy újra megházasodott, pedig megígérte neki, hogy soha nem vesz feleségül másik nőt, erre a férfi nem válaszolt.

Shanti még gyermek volt, ezért a szülei nem engedték, hogy Mathurába menjen. Ekkorra azonban már a közismert szellemi vezetőhöz, Gandhihoz is eljutott az eset híre, aki arra kérte a szülőket, hogy járuljanak hozzá az utazáshoz. 

A kislány számos tereptárgyat és épületet felismert. Ahogy közeledtek a házhoz, leszállt a kocsiról, mert észrevett egy idős embert a tömegben. Odament és meghajolt előtte, azt mondta, hogy ő az apósa. A férfi valóban Kedarnath apja így volt. 

Amikor a házhoz értek, habozás nélkül bement, egyenesen a hálószobájába. Úgy tesztelték, hogy megkérdezték, hol van a mosdó és a kislány megmutatta. Majd megkérdezték tőle, mit jelent a „katora”, erre helyesen mondta, hogy parathát jelent, ami egyfajta sült palacsinta, de ezt a kifejezést csak Mathura környékén használják. 

Shanti ezután azt kérte, hogy vigyék el a másik házába, ahol korábban élt Kedarnath-tal. Minden nehézség nélkül odavezette a sofőrt. A bizottság egyik tagja ekkor arra kérte, hogy mutassa meg, hol van az a kút, amelyről Delhiben beszélt. A kislány futásnak eredt, de azon helyen, amire emlékezett, nem volt kút, csak egy kőrakás, ezért sírni kezdett. Kedarnath egyenként felemelte és odébb tette a köveket, és alattuk valóban egy betemetett kút volt.

A kislányt elvitték a szülői házba is, ahol először anyjaként azonosította nagynénjét, de hamarosan kijavította a magát. Megmutatta, melyik nő volt az édesanyja és az ölébe ült. Az apját azonnal felismerte, a találkozóról szóló feljegyzések szerint ekkor már mindenki sírt, még a kísérők is.

Shanti Devi története az egyik legismertebb reinkarnációs eset a modern történelemben. Számos könyv, cikk és tanulmány született róla, a Shanti Devi - Előző életem című könyv magyarul is megjelent.

Nem ez az egyetlen eset, amelyben egy gyermek beszélt arról, hogy hol élt és hogyan halt meg korábban. Több hasonló történet is van, ezeket mutatja be PaulStreet, más néven Azahriah egyik korábbi videója: