promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Keanu Reeves megkapta a magáét egy tinilánytól, ledöbbent a világsztár

Keanu Reeves megkapta a magáét egy tinilánytól, ledöbbent a világsztár

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A színész olyan véleménnyel találta szembe magát, amit csak nehezen tudott feldolgozni.

A Mátrix című igazi kultikus sci-fi akciófilmmé vált a megjelenése (1999. március) óta, amely a valóság természetét és az emberiség sorsát vizsgálja. A történet középpontjában Neo (Keanu Reeves) áll, aki rájön, hogy a világ, amelyben él, valójában egy szimuláció, amit a gépek hoztak létre, hogy az emberiséget rabszolgasorban tartsák, miközben az emberek energiáját használják fel. 

A film korszakalkotó ereje abban rejlik, hogy a történet szerint a valódi világot a gépek uralják, és csak egy kis csoport ember él a valóságban, harcolva a gépek ellen. Neo felébred és csatlakozik a lázadókhoz, hogy megpróbálják felszabadítani az emberiséget és legyőzni a gépeket.

A Mátrix óriási sikerének több oka is van. Először is a film úttörő volt a vizuális effektek terén, különösen a bullet time" technika miatt, amely lassított felvételben mutatja a golyókat és a karakterek mozgását.  

Nem mehetünk el amellett sem, hogy a Mátrix egy komplex és filozófiai alapú történetet mutat be, amely az illúzió és a valóság kérdéseit feszegeti. Olyan mélyebb témákat vizsgál, mint a szabad akarat, a tudatosság, és a valóság természete. 

A Mátrixnak nagy hatása volt a popkultúrára is, beleértve a divatot (hosszú, fekete bőrkabát napszemüveggel), újfajta a technológiai jövőképet festett és megreformálta az akcióstílust. Ötvözte a sci-fi, az akció és a cyberpunk elemeket, ami széles közönséget vonzott, a filozófia iránt érdeklődőktől kezdve az akciófilmek rajongóiig.

És végül az erős színészi alakítások miatt is lett a Mátrix az ezredforduló alkotása. Keanu Reeves, Laurence Fishburne, és Carrie-Anne Moss is hozzájárult a film sikeréhez, ugyanis elképesztően hitelesen és emlékezetesen formálták meg a karaktereiket.

Mindezek mellett szinte felfoghatatlan, hogy vannak, akik még csak nem is hallottak a Mátrix című filmről. Néhány ilyen csodabogárral maga Keanu Reeves is találkozott nem olyan régen. Mentségükre legyen mondva, a tinédzser lányok még meg sem születtek, amikor javában tombolt a Mátrix-őrület. 

A lányok édesapja neves filmrendező és egy családi vacsora alkalmával látta vendégül Reevest. A színész úgy emlékezett vissza a találkozásra, hogy a lányokat nagyon érdekelte a film, de nem sokat tudtak róla. 

„Elkezdtem mesélni nekik arról, hogy nos, van ez a srác, aki egyfajta virtuális világban él. Rájön, hogy létezik egy valós világ, ezután megkérdőjelezi, hogy mi az igazi és mi nem az, és tényleg tudni akarja, mi a valóság”

– magyarázta a színész. 

Erre az egyik fiatal lány azt kérdezte a színésztől, hogy „Miért?”

Reeves értetlenül nézett, erre a lány úgy folytatta: „Kit érdekel, hogy mi a valóság?”

A színész álla valósággal leesett és megkérdezte a fiatalt, hogy őt ezek szerint nem érdekli, hogy mi a valóság és mi nem az? A lány pedig a legnagyobb lelki nyugalommal azt válaszolta: nem.

„Döbbenetes volt” – mondta a Mátrix sztárja, akit valósággal arcul csapott a fiatalabb generáció eltérő nézőpontja.