promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A TV2 már magyarul sem tud, a Szerencsekerékben hibás feladvánnyal nyertek milliókat

A TV2 már magyarul sem tud, a Szerencsekerékben hibás feladvánnyal nyertek milliókat

Borítókép:  TV2
Színes
Kategória fejléc

Csúnyán leszerepelt a TV2: már helyesírási hibával osztogatják a milliókat a Szerencsekerékben.

A TV2-n futó Szerencsekerék című műsort sokszor támadták már azzal, hogy különféle hibák csúsztak a feladványokba, de a legtöbb esetben ezeknek semmi alapja nem volt. Most azonban valóban egy kínos baki került bele Kasza Tibi vetélkedőjébe, ami miatt jogosan háborodtak fel a nézők. Egy hatalmas helyesírási hiba miatt akadtak ki, ráadásul egy olyan szó esetében, amit egyébként nagyon sokan tényleg rosszul írnak le.

A TV2 műsorának szerdai adásában hibás feladvánnyal nyertek milliókat - egészen pontosan 6 millió 560 ezer forintot -, ugyanis a játékosnak a menyasszonyi csokor kifejezést kellett kitalálnia. A feladat egyszerű volt, hiszen a témakör is segített, emellett nagyon sok betű is felvillant a LED-falon, így a játékos másodpercek alatt rávágta a helyes megfejtést. A feszültség és a stressz miatt azonban valószínűleg nem vette észre a hibát, amit a feladványokért felelős brigád ejtett.

A menyasszonyi csokor helyett mennyasszonyi csokor került a fődíj játékba.

Ez az egyik olyan szavunk, amit nagyon sokan hajlamosak elrontani. Úgy látszik, a TV2 műsorában is már olyanok állítják össze a feladványokat, akik nem tudnak rendesen magyarul, és akiknél a menyasszonyi csokrot két NY-nyel írják.

A nézők természetesen azonnal kiszúrták a helyesírási hibát, és vehemens kommentekkel árasztották el a Szerencsekerék Facebook-oldalát:

„Menyasszony-Mennyasszony... hát ultragáz!! TV2...”

„Menyasszony egy NY, Úristen, ez nagggggyon égő volt, talán egy lektor adás előtt elkélne”

„Durva hiba”