promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A nyílt utcán öntötték le savval a gyönyörű modellt, szörnyű kínokon ment keresztül, mégis minden erejével másokon segít

A nyílt utcán öntötték le savval a gyönyörű modellt, szörnyű kínokon ment keresztül, mégis minden erejével másokon segít

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Katie Pipert napjainkban is küzd az őt ért savtámadás nyomaival, ám az Egyesült Királyságban nem ő az egyetlen áldozat.

A most 40 éves Katie Piper mindmáig küzd az őt ért savtámadás nyomaival, ám mindennapjait két szerető gyermeke és a férje segíti. A borzalmas eset után még egy alapítványt is létrehozott, amelynek célja, hogy jobb belátásra bírja a társadalmat. Amire úgy tűnik, nagy szükség van, mert a közelmúltban egy táncosnőt is hasonló támadás ért az Egyesült Királyságban.

A brit származású ex-modellt még 2008-ban, mindössze 25 évesen savval öntötte le a nyílt utcán barátja, Daniel Lynch. A történet apropója, hogy a fiatalok az eset előtt néhány héttel ismerkedtek meg, s Katie mit sem sejtett arról, hogy újdonsült párja betegesen ragaszkodik hozzá. Az eset akkor nagy port kavart a médiában, ugyanis Katie mindamellett, hogy a lenyűgöző szépségével kitűnt a tömegből, még hírességnek is számít.

Mint ismert, a fiatal nő alig 2 hete volt Lynch barátnője, amikor elkezdődtek a problémák: elutaztak egy hotelbe, ott a férfi megerőszakolta, majd egy borotvapengével fenyegetni kezdte és a karját is többször megvágta. Csaknem 8 órányi kínzás után az agresszor férfi visszavitte őt a lakásába. A nő a támadást követően ugyan elment a helyi kórházba, de sem az orvosoknak, sem az egyenruhásoknak nem merte elmondani, hogyan sérült meg, annyira rettegett a következményektől.

Daniel ezután a bocsánatáért esedezett, de Katie ignorálta őt. A férfit ez rettentően feldühítette. Az abúzus után két nappal azonban mégis sikerült elérnie, hogy Katie Piper elinduljon egy közeli internetkávézóba. Közben szólt egy barátjának, Stefan Sylvestre-nek, hogy hol várja a nőt, akit ezután kénsavval arcon öntött.

Katie elképesztően rövid idő alatt megkapta az orvosi segítséget, de mindhiába. Arcát a sav szétégette és a bal szemére is megvakult. A kórházban 12 napig tartották mesterséges kómában, s egy bőrátültetésen is átesett. De ez csak a kezdet volt. Azóta több mint 250 helyreállító beavatkozáson van túl és élete végig több kisebbre is szüksége lesz.

A nő a támadás óta rengeteg interjút adott, ugyanis a kinézete miatt hosszú évekig bántották az emberek. Ekkor döntötte el, hogy létrehoz egy alapítványt annak érdekében, hogy nagyobb empátiára, érzékenységre bírja a társadalmat. Részben ennek köszönhető az is, hogy Katie ma már a világ egyik leghíresebb műsorvezetője, aki világszerte motivációs előadásokat tart. Mindamellett, hogy boldog házasságban él és született azóta két gyermeke is.

A borzalmas támadást szerencsére rögzítették a térfigyelő kamerák, így a bíróság mindkét férfit életfogytiglanra ítélte, amely alól 16, illetve 6 év után mentesülhettek. Sylvestre-t azonban 2018-ban szabadon engedték. Ám sajnálatos módon nem ez volt az egyetlen ilyen eset az Egyesült Királyságban, ugyanis a közelmúltban egy tehetségkutató sztárjával, Korra Obidira-val is hasonló eset történt. Ahogyan az ottani hírportálok is írják: fényes nappal, a nyílt utcán támadt rá egy középkorú nő Korra-ra, aki a "So You Think You Can Dance" tehetségkutatóból szerzett hírnevet magának, ugyanis a fiatal nő egészen a döntőig jutott.

Éppen élőben jelentkezett be a népszerű közösségi oldalon, amikor egy középkorú afro-amerikai nő leöntötte az arcát és a hátát, egy akkor még ismeretlen eredetű savval. A támadó ezután kést ragadt, majd megvágta vele a táncosnőt. Az eset után mentőt hívott magához. A tisztek pedig azonnal ellátták a sebeit. Mint kiderült, neki nagyobb szerencséje volt, mint Katie-nek, ugyanis a szer, amivel leöntötték szalicilsav volt, amely számos bőrápolási termékben is megtalálható, tehát nem mérgező.