promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Őrült titkot árult el, aki a „legvérfertőzöttebb” család életét dokumentálta, ilyen volt az első találkozó

Őrült titkot árult el, aki a „legvérfertőzöttebb” család életét dokumentálta, ilyen volt az első találkozó

Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A család most már világhírre tett szert azzal, hogy felfedték a kilétüket és most az a fotós szólalt meg, aki ebben részt vett.

A Whittaker-család mostanra már egy jelenséggé vált az internet világában, számos videó és dokumentumfilm foglalkozott az életükkel és azzal, hogy kikiáltották őket a legvérfertőzöttebb családnak az Egyesült Államokban. A történetük híres, ezt pedig elsősorban Mark Laita profi fotósnak köszönhetjük, aki 2004-ben találkozott először a családdal az „Odd” nevű településen található otthonukban, amely mintegy 120 kilométerre található a Dél-Karolina állambeli Charleston településétől.

Laita hosszú éveken keresztül tartotta a kapcsolatot a Whittaker-családdal, azonban ez megszakadt azt követően, hogy rájött, a vérfertőzött család gyakran hazudott neki. Nem volt egyszerű Mark számára, hogy kapcsolatba lépjen velük, mivel a család szomszédai rendkívül védelmezőek, pontosan abból fakadóan, hogy a mentális hátrányaikat ne tudja kihasználni senki, ne tudják őket kizsákmányolni.

Ezért volt az, hogy maga a fotós is azt javasolta mindenkinek, hogy ha lehet, hagyják békén a családot. Mark Laita pedig most felidézte, milyen volt legelső alkalommal a családdal találkozni, amely számára is egy elfelejthetetlen emlék marad. A legelső találkozót az 1972-ben megjelent „Gyilkos Túra” című filmhez hasonlította egy, a Koncrete KLIPS podcastnek adott interjújában, amit az UNILAD szemlézett:

„Lefordultunk egy rendes útra egy tipikus vidéki útra, onnan pedig egy földes útra. Elértünk egy lakókocsihoz, majd egy lerobbant kunyhóhoz az út túloldalán. Ott voltak ezek az emberek, szemeik ezer felé nézték és szó szerint ugattak ránk. Ott volt egy másik ember, akihez ha hozzászóltál vagy csak ránéztél, már sikított és menekülni kezdett úgy, hogy még a nadrágja is leesett róla. Elrohant és belerúgott egy kukába – és ez ismétlődött folyamatosan. Ez volt a legőrültebb dolog, amit valaha láttam”

Mark ezt követően próbált beszélgetni velük, melyek során például az egyik családtag, Betty elárulta, hogy az ő szülei például első unokatestvérek. A fotós találkozott három testvérrel és egy unokatestvérrel, akik szintén egy fedél alatt éltek, miközben más Whittaker-családtagok egyszerűen annyira sérültek voltak fizikailag vagy mentálisan, hogy nem volt lehetséges velük még a kommunikáció sem.

A Whittaker-család akkor került bajba, amikor felállítottak egy GoFundMe oldalt az egyik családtag, Larry temetésére – kiderült azonban, hogy Larry nem is halt meg. Még Mark is bedőlt ennek, aki ezer dollárt küldött Larry lányának, aki később bocsánatot kért a csalás miatt. Larry ezt követően 700 dollárt kért kölcsön Marktól, hogy azt lányának adja, aki új életet akart kezdeni, ám mint kiderült, ezt a pénzt Larry megtartotta magának – a fotós pedig ekkor döntött úgy, hogy itt a vége, többet nem foglalkozik a vérfertőzött család bajaival.