promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vilmos hercegnek Katalin betegségénél is fontosabb dolga akadt: kiderült, hogy hol bukkant fel a trónörökös

Vilmos hercegnek Katalin betegségénél is fontosabb dolga akadt: kiderült, hogy hol bukkant fel a trónörökös

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Az egész világot érinti a látogatás, csak találgatják, miről lehetett szó a kiemelt fontosságú eseményen. 

Vilmos herceg titkos látogatást tett az Egyesült Királyság hírszerző ügynökségénél, az MI6-nél. A látogatást csütörtök délután tartották, és a Court Circular, a királyi család napi eseményeit rögzítő lista hozta nyilvánosságra. A bejegyzés szerint:

 "A walesi herceg ma délután meglátogatta a Titkosszolgálatot."

A látogatás részleteit nem közölték előzetesen.

Ez nem az első alkalom, hogy a herceg az MI6-nél járt; legutóbb 2022-ben, még Cambridge hercegeként látogatta meg az ügynökséget, és 2012-ben is járt ott újdonsült feleségével, Kate Middletonnal. Az MI6 az Egyesült Királyság külföldi hírszerző szolgálata, amelynek munkatársai, köztük Sir Richard Moore, az ügynökség vezetője, a színfalak mögött dolgoznak az ország biztonságának megőrzéséért.

Az Egyesült Királyság másik hírszerző ügynöksége az MI5, amely a belföldi hírszerzéssel foglalkozik.

"Ezek az ügynökségek hétköznapi emberekből állnak, akik rendkívüli munkát végeznek a biztonságunk érdekében"

- mondta korábban Vilmos herceg.

"Titokban dolgoznak, gyakran még a családjuknak és barátaiknak sem mondhatják el, mivel foglalkoznak vagy milyen stresszel jár a munkájuk."

Vilmos herceg látogatása érdekes módon azon a napon történt, amikor a Buckingham-palota bejelentette, hogy Károly király kinevezte az első női kancellárt a Garter-rend élére, az MI5 korábbi főigazgatóját, Manningham-Buller bárónőt.

A látogatás a Trooping the Colour nevű esemény előtt történt, amely a királyi naptár egyik legnagyobb eseménye. A világ figyelme a Buckingham-palota erkélyére fog szegeződni, különösen, mivel a hírek szerint a walesi hercegné fontolóra veszi, hogy meglepetésszerűen megjelenjen.

Amennyiben megjelenik, ez lesz az első nyilvános szereplése tavaly karácsony óta. A hercegné januárban hasi műtét miatt hátralépett a feladataitól, majd később egy videóban elárulta, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és "megelőző kemoterápián" vesz részt.

A rák diagnózisát követően intenzív találgatások folytak a hercegné hollétéről, amelyek összeesküvés-elméleteket szültek. A helyzetet súlyosbította egy anyák napi fotó Kate-ről és három gyermekéről, amelyet manipulálási aggályok miatt nagy fotóügynökségek visszavontak.

Kate később vállalta a felelősséget a hibáért, és magát amatőr fotósnak nevezte, aki "alkalmanként kísérletezik" a képszerkesztéssel. A hercegné visszatérésének hivatalos időpontját még nem erősítették meg.

forrás: Independent