promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Több száz éves, furcsa könyveket találtak egy elhagyatott szellemkastélyban, ahonnan nagyon hirtelen távozhattak

Több száz éves, furcsa könyveket találtak egy elhagyatott szellemkastélyban, ahonnan nagyon hirtelen távozhattak

Borítókép:  YouTube
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ki hagyhatta így ott ezt a gyönyörű kastélyt? Érintetlenül porosodnak benne a kincsek!

Az urbexes videók többnyire olyan helyszíneken készülnek, ahol évtizedek óta alig jártak, vagy ha igen, akkor leraboltak minden mozdíthatót. Olyat azonban viszonylag ritkán látni, amikor értékes dolgokat hagynak hátra látszólag mindenféle védelem nélkül.

Aki mégis belefutna egy ilyen szenzációs kalandba, annak felelősségteljesen kell eljárni, nem felfedve azt, hogy merre járt, hiszen ilyen esetekben általában nagyon gyorsan lába kél az őrizetlenül hagyott értékeknek. Szerencsére az urbexesek többsége betartja ezt az írtalan szabályt, így remélhetőleg ez a kastély is sokáig megőrizheti szépségét.

Azt azért elárulták a videó készítői, hogy Franciaországban bukkantak az épületre, ami úgy néz ki belülről, mintha valaki száz évvel ezelőtt csak úgy eltűnt volna belőle, mindenét hátrahagyva. Persze ilyen régóta biztosan nem lakatlan, mindenesetre még a gyönyörűen megmunkált íróasztalon is ott vannak a használati tárgyak, mintha csak elutazott volna a gazdája.

A kastély lakatlanságát leginkább csak a vastag porréteg és a pókhálók jelzik, a modernkori eszközökről pedig mindössze egy nem működő riasztó árulkodik. A kommentelők közül többen is úgy vélik, hogy bűn így veszni hagyni egy ilyen szép épületet, mások egyenesen azt írták, hogy ez egy múzeum is lehetne.

Sokan persze azt találgatják, mi lehet a gazdájával. Talán elhunyt, talán másfelé sodorta az élet, az biztos, hogy a kastély napjainkban lakatlan. Pedig mennyi mindent rejt! Van benne egy gyönyörű könyvtár, a gyűjtemény egészen káprázatos, egy régi Bibliát is felfedezhetünk a videóban, ami már önmagában hatalmas érték.

De ezen kívül láthatunk egy díszes báltermet, amihez egy kisebb színpad is volt, valamint baldachinos hálószobákat, gyönyörű freskókat és egy gardróbot is, amiben egy hölgy ruhái várakoznak.