promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kamerát szerelt a macskájára egy nő, egy gazdi sem szeretne olyat látni, ami a felvételen van

Kamerát szerelt a macskájára egy nő, egy gazdi sem szeretne olyat látni, ami a felvételen van

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A macska otthon általában lustának, nyugodtnak tűnik, azonban az utcán egy egész más oldalát is megmutatja. 

Sokan kíváncsiak arra, hogy mit csinál egy macska, miután kilép az ajtón. A legtöbben abban reménykednek, hogy a ház körül szunyókál a kedvencük, ártatlanul nézegeti a bogarakat a fűben vagy egy biztonságos bokor mélyén megbújva figyeli a röpködő madarakat. Nem is tévedhetnének nagyobbat.

A macska, annak ellenére, hogy évezredek óta háziasítottuk, imád vadászni, keresi a konfliktusokat és a biztonságra sem ad, ezért a legjobb, ha bent tartjuk vagy kifutót építünk neki, ahol nem esik baja és nem pusztítja a környék élővilágát.

Persze ezt a véleményt nem mindenki osztja és inkább azt szereti, ha szó szerint szabadon éli az életét a macskája. Az állatokra szerelhető, kisméretű kamerák ma már egyszerűen beszerezhetők webshopban, néhány ezer forintért. Azok, akik a macskájukra tették az eszközt, rendszerint megdöbbenéssel tapasztalták, hogy az állat mekkora útvonalat tett meg és kikkel találkozott portyái közben. 

Így járt az az Instagram felhasználó is, aki közkinccsé tette a macskája egyik kiruccanását. A kíváncsi macskatulajdonos szelídnek, lustának, de rendkívül okosnak tartotta házi kedvencét, ezért nagyon meglepte, amit utólag a felvételen látott.

Kiderült, hogy a jámbornak vélt cicus morogva belekötött egy másik, szintén az utcát járó macskába, majd amikor a szerencsétlen jószág menekülni kezdett, több száz méteren át üldözte, amíg el nem kapta. Eközben több utcán és parkolón is átrohantak, mit sem törődve azzal, hogy halálra gázolhatja valamelyiküket egy autó. 

A felvételen a kitartó hajsza mellett a két macska verekedése is látható és hallható. 

A TikTokon és más videómegosztó platformokon egyébként számos hasonló videó látható. Annak ellenére is, hogy az állatorvosok rendszeresen felhívják a gazdik figyelmét arra, hogy ez a fajta szórakozás veszélyt jelenthet az állatra nézve. Sajnos előfordul ugyanis, hogy a nyakörv, amelyre a kamerát szerelik, felakad egy tereptárgyon.

Vannak macskák, amelyek kerítésre akadva fulladtak meg amiatt, hogy a gazdájuk szerette volna megnézni, merre járnak, de a nyakörvön nem volt önkioldó, ami ilyen esetben életmentő lett volna. 

A közhiedelemmel ellentétben egyébként a macska nem éjszakai állat. Alkonyatkor és napfelkelte előtt a legaktívabb, ősei prédái ugyanis ilyenkor jöttek elő a rejtekhelyükről, a házi macskában pedig még manapság is igen erős vadászösztön munkálkodik.