promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amerika példaképe egy csodálatos magyar férfi, akinek aláírásáért órákat állnak sorba, legendás életéről pedig rajzfilm is készült
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amerika magyar hőse Béres Robi, aki egy osztrák menekülttáborban született. Tengerészgyalogos lett, majd rendőr, utóbb pedig sztárriporter, akinek aláírásáért órákat állnak sorba. Lakhelyén élő legendának számít, a képmásával pedig bábuk készülnek.

Vujity Tvrtko legújabb riportjának főhőse Amerika egyik példaképe, aki magyar, Béres Robiként született, de Amerika csak Trooper Bobként becézi. Katonatisztből lett rendőr, majd később sztárriporter. Emmy-díjas amerikai szupersztár, akinek aláírásáért órákat állnak sorba az emberek.

Életéről film, rajzfilm és oktatófilm is készült. 

Vujity Tvrtko riportja itt tekinthető meg:

Trooper Bob története egy igazi amerikai-magyar álom története. Igaz történet egy kisfiúról, aki egy osztrák menekülttáborban született, soha nem járt magyar iskolába, és soha nem tanult magyarul, aztán elkerült Amerikába, ott hős lesz, mindeközben pedig nagyon erősen őrzi a magyarságát.

Anyukája Pécsett született, és itt is nőtt fel, apukája kisvárdai származású. Trooper Bob pedig már Amerikában lett tengerészgyalogos, és szolgált a "Sivatagi Vihar" nevű hadműveletben is.

Az év rendőre lett, amikor a saját hajóját eladta, hogy házat vásárolhasson egy néninek, akinek leégett a sajátja. Emmy-díjat pedig azért vehetett át, mivel kitalálta, hogy óriásplakátokon emojikkal kellene üzenni a gyorshajtóknak, a rablóknak és a részeg vezetőknek.

Emmy-díjas ötlete után leszerződtette az ABC, a tévétársaság pedig mozgó stúdiót is építetett neki, amely valójában egy igazi csodajárgány, egy 13 kamerával felszerelt hiper-szuper autó. Ebből tudósít a balesetekről, áradásokról, illetve a bűnügyekről is, sőt, körözött autókat is be tud azonosítani. A riport során pedig Vujity Tvrtkot is bekapcsolta az élő adásba, majd az ABC stúdiójában magyarul vezettek műsort a kamerák előtt. A közelmúltban Vujity Tvrtko segítségével beadta a magyar állampolgársági kérelmet, Amerika hőse így hamarosan hivatalosan is magyar állampolgár lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás