promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négyméteres szörnyeteggel találta szemben magát a férfi séta közben, emberi tetemet hurcolt a szájában
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vérfagyasztó állatot megpróbálta elzavarni, de az vitte magával a hullát is.

Egy férfi a napi szokásos sétájára indult a kutyájával együtt, amikor valami egészen szokatlan dologra lett figyelmes: egy négyméteres aligátort pillantott meg, ami már önmagában sokkoló látvány, azonban az igazi döbbenet akkor jött, mikor alaposabban megnézte a példányt. Ugyanis a ragadozó szájában egy emberi holttestet tartott. A férfi megpróbálta elkergetni az állatot, hogy a rendőrök azonosíthassák majd az áldozatot, ám az aligátor bár tovább állt, de vitte magával a halottat is.

A hatóságokat értesítették, akik azonnal reagáltak az esetre: elaltatták a 13 láb hosszú aligátort. Az eset péntek délután történt, a floridai Largo egyik csatornájában.

A Pinellas megyei seriff hivatala sajtóközleményben közölte, hogy a hím aligátor 13 láb 8,5 hüvelyk hosszú volt, és "humánus módon" megölték, miután kivették a vízből. Ezután a seriff búvárcsapata kiemelte az emberi maradványokat a vízfolyásból.

A támadásról szóló Facebook-bejegyzésében a seriff hivatala figyelmeztette a lakosokat és a látogatókat, hogy az aligátorok párzási időszaka van, ami azt jelenti, hogy még a szokásosnál is veszélyesebbek és semmi esetre se közelítsenek meg olyan helyet, ahol az állatokkal való találkozásnak vannak kitéve.

Nem nyilatkoztak arról, hogy a nyomozók szerint az aligátor ölte-e meg azt a személyt, akinek maradványai az állat szájában voltak.


A halálos alligátortámadások egyébként viszonylag ritkák. Az AZ Animals online állat enciklopédia szerint évente átlagosan körülbelül hat halálos kimenetelű aligátortámadást jelentenek az Egyesült Államokban.

Floridában több mint 1 millió aligátor él. Az elmúlt 10 évben Floridában évente átlagosan körülbelül nyolc olyan indokolatlan (vagyis elkerülhető) alligátorharapás történt, amely orvosi ellátást igényelt.

Jamarcus Bullard az NBC News helyi hírcsatornának nyilatkozva elmondta, hogy péntek délután vette észre az aligátort.

"Megdobtam egy kővel az aligátort, csak hogy lássam, tényleg aligátor-e, és akkor vettem észre, hogy mintha valakinek a testét húzta volna - mintha a törzs alsó részébe kapaszkodott volna, és a víz alá húzta volna" - mondta a férfi zavartan.

Bullard ezután mobiltelefonjával rögzítette az aligátort, és átadta a hatóságoknak.

A hatóságok később közölték, hogy az aligátorral együtt talált személyt a 41 éves Sabrina Peckhamként azonosították. Az Insider bírósági dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy Peckhamet júliusban vizes élőhelyen való birtokháborításon kapták, csak néhány háztömbnyire attól a helytől, ahol a holttestet megtalálták.

A nyomozók elmondták azt is, hogy Peckham boncolását végzik, hogy megállapítsák a halál okát.

Forrás: theguardien.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás