promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Barbie babának öltözött ez a fiatal lány, aki könnyek közt nyerte meg az idei US Opent
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A trófea hat év után tért vissza az amerikaiakhoz. Coco Gauff szetthátrányból fordítva nyerte meg a női egyes bajnokságot az amerikai US Open nyílt teniszbajnokságon, ezzel pedig megszerezte első Grand Slam győzelmét. A fiatal, mindössze 19 éves sportoló Barbie-kosztümben örült a trófeának, és ezt megosztotta a rajongókkal is.

A tenisz szerelmeseit talán kevésbé lepte meg, hogy Coco Gauff megnyerte az US Open női egyes bajnokságát, a hölgy ugyanis fiatal kora ellenére már régóta a mezőny meghatározó játékosa, már 15 évesen bekerült a felnőttek közé, amikor saját példaképén, Serena Williamsen sikerült felülkerekednie.

A Williams nővéreknek köszönhetően hihettem az álmom megvalósulásában. Az ő megjelenésük előtt nem sok fekete játékos szerepelt magas színvonalon a teniszben, de nekik köszönhetően most már többen vannak a mezőnyben.

- ecsetelte Gauff torna utáni interjúk alkalmával. Mostani győzelmével Gauff a 10. tinédzserkorú versenyző, aki US Open-t nyer. A verseny után azonban mondott ennél meglepőbbet is: megköszönte a gyűlölködőknek, akik a közösségi médiában trollkodnak, mert az utálkozásuk csak olajat öntenek a benne lobogó tűzre. Sokan azt hitték, hogy mikor a washingtoni 500-as tornát nyerte, nem fog tovább jutni, aztán két héttel később ugyanezt mondták az 1000-es tornáról - most pedig itt ál a Grand Slam-tófeával.

Gauff még a trollok felhasználóneveit is ismeri.

Egy évvel ezelőtt egyébként egyszer már majdnem sikerült neki a bravúr, de akkor Iga Swiatektől kikapott a párizsi Roland Garroson. A "hazai pálya" azonban úgy tűnik jót tett Coco-nak, aki a győzelem után percekig zokogott, miután szetthátrányból fordítva legyőzte a fehérorosz Arina Szabalenkát. A két hölgy nem először feszült egymásnak a háló két oldaláról, korábbi öt találkozójukból három alkalommal Gauff már nyert, legutóbb viszont alulmaradt. 

Dacára annak, hogy Coco Gauff is a rosszindulatú bullying elszenvedőlye, szerintünk kefejezetten vonzó a fiatal teniszcsillag, akinek az instagram oldaláról válogattunk össze pár jól sikerült képet. A trófeával büszkén mosolygó lány a kép alá csupán annyit írt: barbie dreams. És bizony így van, az lett, ami akart: Grand Slam győztes!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás