promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világhírűvé tette Miskolcot a TikTokon keringő videó, ahol lakótelep helyett a karibi hangulat vonzza a turistákat
Borítókép:  pxhere.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Viccnek szánt videó miatt keresik fel a külföldi utazási irodákat, ahol Miskolc a kánaán és a paradicsom földjeként van bemutatva. Vajon a helyenkénti gettó feeling, hogyan passzol össze a Karib-tenger kalózaiban látott vidékkel?

Kétségtelen tény, hogy hazánkban számos olyan hely létezik, ahova özönlenek a külföldi turisták, hiszen gyönyörű és egyedi, talán azt is mondhatnánk, hogy a világon nincs még egy ilyen hely. Az egyik ilyen Miskolc, ahol már a Google Earthről rákeresve is rábukkanhatunk arra a paradicsomi mennyországra, amely sokunk számára a bakancslisták első helyét foglalja el. Ahol harapni lehet a levegőt és ahol a talpunk alatti forró homok a tengerben hűl le testünkkel együtt. Ahol a víz olyan kristálytiszta, hogy a sós mélységben a legapróbb életformát is meg lehet pillantani. Ahol az egzotikus gyümölcsök fürtökben lógnak a fákon és a szalmatetős vendéglátóhelyek bárszékeiben ülő szupermodellek kókuszdióhéjból fogyasztják a prémium koktélokat.

Igen! Ez Miskolc!

Legalábbis egy TikTokon keringő videó így mutatja be az érdeklődők számára a várost, ami sok esetben külföldi turisták százait vonzhatja Magyarországra, akik sajnos nem nagyon vannak képben a földrajzi elhelyezkedésekkel. Ez természetesen nem feltétlenül az ő hibájuk, hiszen nem mindenhol olyan magas színvonalú az oktatás, mint nálunk, bár szerencsére egyre kevesebb lesz a félreértelmezhető vagy éppen félrevezető információ a külföldi oktatási rendszerben, hiszen a magyar pedagógusok tetemes százaléka folytatja idén szeptembertől külföldön hivatását, hiszen náluk is már becsengettek. Vagy akkor most nálunk lesz káosz a fejekben, a tanár hiány miatt? Örök paradoxon ez...

Annyi azért bizonyos, hogy az igen rövidre sikeredett videó kommentjeit megszórták a város lakosai is, akik azért pár dolgot még hiányolnak az alkotásból. Ilyen például a szervkereskedelem, a helyi drogdílerek csatája és a faji hovatartozás kérdése is, amelyek nélkül nem lehet teljes egy komplex és összetett idegenvezetés.

A videó bár viccnek készült, sok embert megmozgatott és Miskolc azért nem is olyan rossz hely, számos hírességünk onnan származik, mert hát egy biztos: Miskolcra születni kell!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás