promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Caine: drogdíler és filmsztár
Borítókép:  Profilmedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az angol színész Graham Norton show-műsorában mesélt.

Michael Caine nevét angolszász nyelvterületen nem nehéz félre hallani, és bizony nem egy angolul beszélő ember ért Michael Caine helyett "máj kokéjn"-t, az-az kokainomat. Graham Norton műsorvezető sem mulasztotta el megjegyezni ezt a vicces kis tényt, amire a színésznek máris eszébe jutott egy régebbi történet, ami ugyanebből a szóviccből bontakozott ki.

Épp a Fülöp-szigeteken vendégeskedett egy előkelő partin, még jóval az igazán nagy filmsztárraá válás és az ezzel járó ismerettség előtt, mikor a háziasszony egy szabad pillanatában félrehívta, és kissé félve szegezte neki a kérdést, hogy nem-e drogdíler? Bár Caine a filmvásznon többször alakított kétes hátterű figurákat és gengsztereket, a valóságban nincs kapcsolata az alvilággal, így meglepődve kérdezett vissza, hogy mégis miért feltételezte ezt? A nő erre azt válaszolta, hogy azért, mert minden érkező vendég, akinek Caine bemutatkozott, "My cocain"-nak szólítja. 

A humoros kis anekdotát érdemes a színész előadásában meghallgatni, nagyjából a videó felénél kerül szóba.

Caine egyébként könnyen válhatott volna bűnözővé, mivel gyerek- és fiatalkorát - ami egybeesett a 2. világháború viszontagságos éveivel - egyaránt áthatotta a szegénység és a nélkülözés, ennek ellenére leginkább jó modorú angol úriemberként él az emlékezetünkben. A színészi pályáját a 1950-es évek végén kezdte Londonban, ahol színházi szerepekkel után később áttért a televíziós- és a filmes szereplésekre, de csak a 1960-as években vált igazán ismertté a Zulu (1964), Az Ipcress ügyirat (1965), és az Olasz meló (1969) című filmekkel.

A fiatalabb korosztály persze már leginkább az időskori mentorszerepeiről ismeri (Árvák hercege, Beépített szépség, stb.), ezek közül is kiemelkednek Christopher Nolan alkotásai, akinek a Batman: Kezdődik!-től kezdve az összes filmjében szerepelt. A színész azonban a 90. életévéhez közeledve 2021-ben bejelentette visszavonulását, így Nolan idei nagy dobásából, az Oppenheimerből - mindenki nagy sajnálatára - már nem vette ki a részét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás