promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Beszólt az idős taxis a milliárdos Cápáknak, pattanásig feszült mindenki az RTL stúdiójában
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az idős taxis kemény szavakkal ment neki az üzletembereknek a Cápák között-ben.

Vasárnap este elindult a Cápák között 6. évada. Az RTL üzleti showműsora igen nagy népszerűségnek örvend már évek óta, és biztos, hogy most is kiemelkedő nézettségi számokat fog produkálni. Igaz, két Cápa is távozott: Tomán Szabina és Lakatos István helyére két hölgy érkezett, Orbók Ilona és dr. Varga Eszter személyében. Természetesen már az első adásban volt kapás, ráadásul éppen az egyik új Cápa csapott le az egyik vállalkozásra.

Az RTL nézői számára ismerős fiatalember nyitotta az új évadot: a Simon’s Burger egyik arca, Tóth Simon, A Konyhafőnök 2022-es versenyzője és testvére, Tóth Máté. A Cápákat lenyűgözte a burgeres cég gyors fejlődése és ambíciózus franchise-tervei, de sokallták a cégértéket, a 100 milliós ajánlatot, 5 százalék tulajdonrészért cserébe. Dr. Varga Eszter, aki felsővezetőket is coach-ol évek óta, egyértelművé tette a srácok számára, hogy nincsen szükségük befektetésre, olyan szép eredményeket értek el eddig is, hogy ezt nem indokolja.

Balogh Levente és Orbók Ilona ennek ellenére tettek egy-egy ajánlatot. Levente 100 millió forintért 25 százalékot kért az üzletből, ehhez Ilona is csatlakozott, ő az ajánlatában megadná a 100 millió forintot, 5 százalékért cserébe, viszont a profit 50 százalékát elkérné, plusz vétójogot kérne a vállalati döntések kapcsán. Végül a fiatalok visszautasították a Cápák összes ajánlatát.


Az üzleti showműsor történetében először, Daru Mihály vállalkozó, a Pink taxi ötletével, üzlete 100 százalékát ajánlotta fel a Cápáknak, megyeszékhelyenként 200 millió forintért, amiért ő mindössze a majdani árbevétel nettó 10 százalékát kérte cserébe. Ez a taxis vállalkozás kifejezetten a nőket célozná meg, női sofőrökkel, akik által zaklatás- és flörtmentes lenne minden nő útja. A Cápák szerint ebben a modellben nincs potenciál, ezért sorban kiszálltak.

A taxis azonban nem hagyta magát ennyiben: beszólt az üzletembereknek, és azzal jött elő, hogy a milliárdosok bizonyára félnek a taxis társadalomtól, mivel Magyarország történelmében ők voltak az egyetlenek, akik sakkban tudták tartani az aktuális kormányt (utalt ezzel az 1990-es taxis blokádra).


Györfi Gyula és fia, ifj. Györfi Gyula biztonságtechnikában utaznak. Olyan szoftvert fejlesztettek és fejlesztenek, amely megakadályozza, vagy leleplezi a biztonsági őrök esetleges hanyagságait. GPS alapon a szolgálatok vezetői különböző feladatokat oszthatnak ki a rendszeren belül, amelyek elvégzése az őrzött objektum biztonságát szavatolják, átverés nélkül. A Cápák megrágták a családi vállalkozás ajánlatát és végül nem adtak ellenajánlatot, egyelőre. Balogh Petya ugyanis felajánlotta, ha elérik a 100 ügyfelet, keressék fel őt.

Moldován András viszont komoly vitába szállt a vállalkozókkal; "kamu dumának" nevezte az ajánlatukat, és kikérte magának, hogy 30-szoros áron akarjanak eladni neki valamit.


Halmi Bence sportautókat ad bérbe, dinamikusan növekvő vállalkozása azonnal felkeltette több Cápa érdeklődését is. A vállalkozó 22 millió forintért 15 százalékot ajánlott fel üzletéből. Bár a piacon nagy a verseny, sok cég foglalkozik autóbérléssel, ilyen különleges modelleket mégis kevesen adnak bérbe. Orbók Ilonáról kiderült, hogy nagy autórajongó és az oldtimereket kifejezetten imádja, ajánlatot is tett a fiatal vállalkozónak, 22 millióért 25 százalékos üzletrészt kért, amit némi alkudozást követően elfogadott a Shelby Rent tulonosa. Ezzel nem csak az „új” Cápa első befektetési ajánlata valósult meg a stúdióban, de a Cápák között hatodik évadának első befektetési ajánlata is elhangzott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás