promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így készíts kukoricabordát, amiért megőrül most mindenki TikTok-on
Borítókép:  TikTok/ @SPICEDNICE/ (screenshoot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez a kukoricaborda recept egyszerűen mindenki kedvence lesz.  

A TikToknak köszönhetően már tudjuk, hogyan kell ropogós krumplit sütni, könnyű és puha felhő kenyeret vagy felhőpalacsintát sütni reggelire és, hogyan készül a világ legegyszerűbb tésztareceptje, ami eszméletlen finom. (Köszönöm, TikTok.)

A legújabb recept, amely felkeltette figyelmünket, a sült kukoricaborda. Most akkor ez hús vagy zöldség? Kukoricaborda, de ezt látnod kell, hogy értsd miről is van szó, teljesen logikus lesz.

Na de hogyan készítsünk kukoricabordát?

Jó ötlet megfelelő ha elegendő kukoricacsövet veszünk a boltban, hogy tudjunk kísérletezni, illetve elég hamar elfogy és ha egyszer valaki megkóstolja, nem lehet abbahagyni. A kalász hámozása és a selyemszálak eltávolítása után a kukoricacsövet negyedekre vágjuk – ezek lesznek a bordák.

Ezután megkenjük őket olívaolajból, fokhagymaporból, chiliporból, füstölt paprikából készült mártásunkkal. Ez recept a TikTok felhasználó, @spicednice felhasználó jóvoltából készült, aki megosztja a teljes leírást pontos arányokkal én mondjuk csak úgy szemre saccoltam az adagokat.

Ezután vagy sütheted sütőben a kukoricabordákat, vagy 10 percig fritőzben. Akárhogy is, de aranyszínűnek kell lenniük. Ha ettél már ilyet Mexikóban az utcán, tudod milyennek kell lennie, ha nem csak hallgass rám, pörkölj kicsit oda nekik.

Mivel együk őket?

A mártogatós szósz nem kötelező, de ez az, ami ezeket a kukoricabordákat egy új dimenzióba emeli. A majonézt, az apróra vágott paprikát és egy csipet lime levét összekevered, akkor egy fegyszerű mégis érdekes ízvilágú mártást kapsz. Én egy bazsalikomos, chilis, paradicsomos mártással fogyasztottam, de egy jó fűszeres tejföl sem rossz hozzá. De a lényeg, hogy ezt a receptet nem szabad kihagyni.

Mi itthon csipsz helyett esszük a Netflix előtt.

@spicednice No fr these hit different than any other way of eating corn! Follow for more recipes #cooking #corn #kitchenhack #stepbystep #foodie #trendingfood Chicago (Jersey Club) - DJ Smallz 732
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás