promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Feleség vásár: 100 ezer forintért bárki vehet magának asszonykát a piacon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő, ahogyan a saját lányaikat teszik pénzzé a családok. Sokkoló, hogy ez mind napjainkban történik, nem is olyan távol országunk határaitól. 

Ugyan is nem kell annyira messzire utazunk, ha az ember házasodni szeretne. Azt gondolnánk, hogy ez Magyarország közelében nem fordulhat elő, de ebben az európai országban, amely szintén az Európai Unió tagja, körülbelül 100.000 forintért vásárolhatunk magunknak feleséget.

Mindenki ismeri az amerikai Elrabolva című filmet Liam Neeson főszereplésével, ahol kiderül, hogy egy-egy szűz lány ára akár több ezer euróba is kerülhet a feketepiacon. Ellenben ebben egy kicsi, de annál zártabb közösség ennél jóval olcsóbban adja saját lányait.

Átlagos fiatal lányokat képzeljünk el, úgy élik mindennapjaikat, mint bármely másik fiatal, akár itt Magyarországon. 

Szeretnek csinosan öltözködni, használják a közösségi médiát, tervezgetik a jövőt, hogy fodrászként, vagy bankárként szeretnének majd később dolgozni. Meglepő, de ezeknek a lányoknak más sors jutott, sajnos ők nem fogják beteljesíteni az álmaikat.

Ezek a fiatalok lányok nem igazán tanulhatnak meg írni, olvasni. Amint nővé érnek, a szülők azonnal kiveszik őket az iskolából. Hiszen a tudásnál sokkal nagyobb kincs az ártatlanságuk megőrzése. Ugyan is ebben a közösségben a lányok szüzességének áruba bocsájtásával jut nagyobb összeghez a család, ezért a legfontosabb feladat, hogy jól házasodjanak.

Egy apró bulgáriai roma közösségről van szó. Ezek az ortodox romák, melyek a Kalajdz nemzettség leszármazottjai valószínűleg a 7. században érkeztek Indiából. Leginkább kereskedésből éltek, de mikor az olcsó kínai árul megérkezett Európába, ezzel már nem tudták felvenni a versenyt és elszegényedtek. Ez a zárt, titokzatos közösség évente négyszer feleségpiacot tart, ahol a szülők találkoznak és áruba bocsájtják lánygyermekeiket. Ez a barbár szokás megdöbbentette egész Európát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás