promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló hírek érkeztek az eltűnt tengeralattjáró utasairól, valóban nincs remény?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem sok remény maradt az eltűnt tengeralattjáró utasai számára.

Mint arról a hazai sajtó is beszámolt, vasárnap eltűnt a Titanic roncsai közelében egy Titan nevű tengeralattjáró, öt utasával a fedélzetén. Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan hol lehet a víz alatti jármű, de a kutatócsoport mindent megtesz annak érdekében, hogy megtalálják és kimentsék az embereket. Ez azonban nem lesz könnyű, a szakemberek szerint nagyjából 96 órányi levegője lehet az utasoknak, ami azt jelenti, hogy az oxigénük június 22-én, csütörtökön reggel 6 órakor elfogy.

Tehát ez már versenyfutás az idővel, ráadásul a mentőexpredíciót az is nehezíti, hogy a 3800 méteres mélységet még a kifinomult merülőgépekkel is nagyon nehéz megközelíteni. James Cameron, 1997-ben készült Titanic című filmjének szakértője, Parks Stephenson a Facebook-oldalára írta ki, hogy nagyon aggódik az óceán fenekén ragadt emberekért, ugyanakkor szokatlannak nevezte azt, hogy megszakadt a kommunikáció a merülőhajóval.

A világon nagyon sokan követik kiemelt figyelemmel az eseményeket, köztük III. Károly király is, akinek az egyik barátja is tagja annak az öt emberből álló turistacsoportnak, akik a mélyben rekedtek. Shahzada Dawood Pakisztán egyik leggazdagabb üzletembere, aki a fiával együtt merült le Titannal. A férfi jó barátságot ápol a brit uralkodóval, sőt, a király jótékonysági szervezeteit is rendszeresen támogatja.

Károly arra kérte a Buckingham-palota személyzetét, hogy mindig naprakészek legyen a híreket illetően, és folyamatosan tájékoztassák arról, hogy mi történik az eltűnt tengeralattjáróval.

Az óceán fenekén ragadt utasok közül a pakisztáni üzletember (58) fia, Sulaiman a legfiatalabb (19), a legidősebb pedig egy Paul-Henry Nargeolet nevű férfi, aki 73 esztendős. Velük van még a 61 éves Stockton Rush, és az 58 éves Hamish Harding.

Kedden az amerikai sajtó arról számolt be, hogy dörömbölő hangot észleltek a tengeralattjáró lehetséges helyszíne környékén. A keresést vezető amerikai parti őrség ellentengernagya, John Mauger a CBS-nek megerősítette, hogy egy szonárbójákkal felszerelt repülőgép valóban zajt észlelt a vízben, de továbbra sem tudják, mi lehetett a forrása.

(Forrás: Independent, Dailymail)

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás