promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szégyenteljes családi titok árnyékolja be II. Erzsébet emlékét, megdöbbentő, hogy erre képes volt a királynő
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mostani cikkünk a királyi család két eltiltkolt tagjáról rántja le a leplet, akikről a família mélyen hallgat és emlékük már régen feledésbe merült volna, ha a Korona című sorozat kapcsán fény nem derül a létezésükre.

A királyi családfa nagyrésze csupa közismert információt tartalmaz. Volt II. Erzsébet és a testvére Margit hercegnő, az ő édesapjuk VI. György király és édesanyjuk Elizabeth Bowes-Lyon anyakirálynő. Az ő bátyja John Bowes-Lyon akinek született két lány: Nerissa és Kathrine Bowes-Lyon. A cikkünknek ők a főszereplői.

Nem csoda, ha felvonod a szemöldököd az ismeretlen nevek hallatán, létezésükről sokáig senki sem tudott. A családban sok tragédia történt: John Bowes-Lyon-nek és feleségének összesen 5 gyermeke volt. Nemcsak a fenti testvérpár járt szerecsétlenül, ugyanis a házaspár első gyermeke alig egy éves korában elhunyt.

Nerissa 1919-ben harmadik gyerekként született, Kathrine pedig 1926-ban. Mindketten súlyos értelmi fogyatékossággal jöttek a világra, értelmi szintjük egész életükben egy 4-6 éves gyermekéhez volt hasonló. Beszélni például egyáltalán nem tudtak.

A lányokat valószínűleg valamilyen genetikai rendellenesség súlytotta, ugyanis édesanyjuk testvérének összesen 7 gyermeke született, melyből az egyik meghalt, három pedig szintén szellemi fogyatékos volt.

A családban lévő öt sérült gyermek 1941 júniusában, egyszerre került be elmegyógyintézetbe, a nagyszülők, pontosabban a nagyapa szorgalmazására.

A lányok életük végéig ebben a zárt, privát intézetben élték az életüket, a külvilággal nem érintkeztek, a halál is itt érte őket. Ez állt a hivatalos feljegyzésekben. Azokban, mint később kiderült, a haláluk időpontjáról hazudtak, a Nerissának állított sír pedig üresen áll és valójában a kórház egy jelöletlen sírjában temették el. Az újságírók ezután követelték, hogy bejuthassanak az elmegyógyintézetbe és itt nég életben találták a testvérét, Kathrine-t, akiről egy friss fotót is sikerült készíteni.

Itt pedig a videó, amiben még többet megtudhatsz a királyi családfáról és képeket is láthatsz a szerencsétlen sorsú nővérekről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás