promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amputálni kellett a férfi fél arcát egy rosszul felírt gyógyszer miatt, kibírhatatlan kínok között élte az életét
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egész világot elborzasztotta annak a férfinak az esete, aki egy felelőtlenül felírt gyógyszer miatt vesztette el az életét. Halála azonban volt gyors és könnyű, szörnyű szenvedéseiről írunk most.

Eben Byers története egyedülálló volt a világon, ugyanis ilyen szintű orvosi gondatlanságról ritkán cikkeznek a lapok. Byers egy jómódú, sokak által irigyelt jóképű milliomos volt, aki golfozóként kereste a pénzét, ám az édesapjától örökölt vasgyár is igen szép bevételeket hozott neki. A nők imádták, férfias sármjának és szép arcának kevesen tudtak ellenállni, habzsolta az életet.

Egyszer egy luxus vonatúton a vonat hirtelen fékezése miatt ő legurult az ágyról és beverte a karját. Múló sérülésnek gondolta, azonban mivel a fájdalom nem enyhült és már a mindennapjait is befolyásolta, így végül egy orvos segítségét kérte.

Mivel az orvos maradandó károsodást nem látott a férfi testén, így csak a fájdalmát akarta enyhíteni, így egy új, nemrég piacon levő gyógyszert ajánlott neki: a Radithort. Ezt a készítményt egy csaló fejlesztette ki, egy elkeseredett, Harwardról kibukott diák bosszúja volt ez az emberiség ellen, a gyógyszer ugyanis vízben oldott rádium volt. William Bailey mérhetetlen károkat okozott ezzel, azt állította, csodaszere minden létező problémát megold.

Mivel Eben sem volt tisztában az elkerülhetetlen mellékhatásokkal, így elkezdte szedni a szert. A felírt mennyiség 1 kiskanálnyi volt, panaszai hamar el is múltak, azonban annyira jól érezte magát, hogy az orvos tudtán kívül emelte az adagot. A kezdeti javulás után állapota azonban folyamatosan romlott: fogai kihullottak, a teste minden része fájt, csontjai pedig elkezdtek elporladni. Az arcának nagy részét a túléle érdekében el kellett távolítani, így élte tovább az életét.

A gyógyszert rajta kívül sokan mások is szedték, híres emberek hangoztatták pozitív hatását, azonban miután jobban megvizsgálták a szert, 1928-ban betiltották annak forgalmazását.

A videó megtekintése csak saját felelősségre ajánlott, ugyanis valós kép látható benne az amputáció utáni Byersről, amit nem fogsz egyhamar kitörölni az emlékezetedből, ebből pedig azt is megtudhatod, hogy mi lett a szerencsétlen férfivel élete utolsó éveiben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás