promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ritkán látott felvétel került elő Lang Györgyiről és Falusi Mariannról, 26 évig lapult a fiókban ez a videó
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

26 év után került elő ez a felvétel Lang Györgyiről és Falusi Mariannról.

Az egész ország búcsúzik a Pa-Dö-Dő életvidám énekesétől, Lang Györgyitől, aki hosszú betegség után, 66 éves korában hunyt el. A legendás együttes 1988-ban alakult meg, nevüket egy balett-szaknyelvben használt francia kifejezés, a "pas de deux" (magyarul: kettesben, párban való tánc) után választották.

Lang Györgyi és Falusi Mariann annak idején együtt szerepelt A rémségek kicsiny boltja című musicalben; itt találkoztak először, és hamar összebarátkoztak. A Pa-dö-dő megalapítása után először az Interpop Fesztiálon léptek fel, ennek a könnyűzenei rendezvénynek köszönhették nemcsak a népszerűségüket, de az első albumukat is, ami 1989-ben jelent meg.

Ugyanebben az évben volt egy dunaújvárosi fellépésük, ahol készült velük egy riport. Ezt a beszélgetést annak idején csak a dunaújvárosi tv-nézők láthatták, majd 26 évvel később egy adathordozón eljuttatták az énekesnőkhöz, akik közzétették a saját videómegosztó csatornájukon. Györgyi és Mariann nagyon örültek annak, hogy ezt a ritkán látott felvételt újra megnézhették, hiszen gyakorlatilag ez volt az egyik első riport, amit Pa-dö-dőként adtak.


Ugyancsak értékes, nem gyakran látható az a beszélgetés sem, ami kereken 30 évvel ezelőtt készült Friderikusz Sándor műsorában. Az alábbi felvételt maga a műsorvezető osztotta meg a saját csatornáján: ez egy részlet a Friderikusz Show egyik 1993-as adásából, ahol fellépett az angol hölgyekből álló Roly Polys, majd a Pa-dö-dő is színpadra lépett egy nem mindennapi produkcióval, ugyanis

Lang Györgyi és Falusi Mariann egy az egyben leutánozták Madonna egyik akkori slágerének koreográfiáját és látványos jelmezét.

Az alábbi videó pont ott kezdődik, ahol a Pa-dö-dő produkciója, éppen ezért tekergetni sem kell.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás