promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívszorító videón, ahogy profi gyilkosok lemészárolnak egy védtelen tengeri állatot, esélye sem volt a menekülésre
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tenger élővilága mindig is ámulatba ejtette az embereket, annyira színes és izgalmas. Azonban van egy titokzatos és veszélyes része is, hiszen olyan vérszomjas predátorok élnek a felszín alatt, amik elől nincs menekvés.

A gyilkos bálnák, más néven a kardszárnyú delfinek aranyos külsejük ellenére a tengerek és óceánok legrettegettebb ragadozói. Csoportban élnek és így is vadásznak, alig van példa az állatvilagban az ilyen szinten összehangolt csapatmunkára. Ennek az együttműködésnek köszönhető, hogy gyakorlatilag nincs természetes ellenségük és minden állat, ami potenciálisan a táplálékuk lehet, rettegve menekül előlük.

Az egyetlen tengerben élő állat, amely képes megölni a nagy fehércápát, a rettegett ragadozó hírében álló ámbráscetet, illetve gyakorlatilag bármelyik bálnát.

Azonban a kedvenc csemegéjük a fóka, ebből esznek a legszívesebben és igen nagy mennyiség elfogyasztására képesek. Általánosságában elmondható, hogyha egyszer meglátták a prédát, akkor annak nem sok esélye maradt a túlélésre.

Az alábbi szívszorító videón élesben is megnézhetjük, hogy mire képesek azért, hogy hozzájussanak a finom falathoz.


Van azonban, amikor akasztják a hóhért: egy élelmesebb eszű kisfókának sikerül a lehetetlen és túljár ezeknek a szuperintelligens ragadozóknak az eszén. Érdekesség a kardszárnyú delfinekről, hogy emberre sosem támadnak, nincs dokumentált eset arról, hogy bármikor is történt volna ilyen incidens. Ezt persze a kisfóka nem tudhatta, szimplán csak meglátta az egyetlen lehetséges menekülési útvonalat és élt is a lehetőséggel. Azt nem tudjuk, hogy a kis potyautas meddig utazott a megmentőivel, az azonban biztos, hogy szívet melengető az, amilyen hálásan a megmentőire néz és az is, ahogyan az emberek rögtön a bajban lévő állatka segítségére sietnek.

Az igazság persze az, hogy nem haragudhatunk ezekre a méltóságteljes ragadozókra, hiszen ez a természet rendje. Vannak állatok, akik akármilyen aranyosak is, zsákmányállatnak születtek. A kardszárnyúdelfin számára ilyen a fóka.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás