promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szovjet kannibálszigetről most is félve beszélnek az emberek, ez volt Sztálin egyik legkegyetlenebb húzása
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Embertelen szörnyűségek otthona volt a kis sziget, maga a földi pokol, ami ott zajlott.

A szovjetek nem éppen a kedvességükről és a nyílt kommunikációjukról voltak híresek, hiszen még a csernobili atomerőmű-balesetet is megpróbálták először eltitkolni, de még rengeteg hasonló eset volt, amik csak több év, vagy évtized után derültek ki – olyan is megesett, hogy egy katonai laborból szabadult el egy halálos kór, de a rengeteg áldozat ellenére is letagadták annak idején:

Sztálin uralkodása leginkább félelemmel telt, hiszen szinte azonnal Gulag-táborokba küldték a feltételezett rendbontókat, ezeken a helyeken pedig szörnyű sors várt mindenkire, ugyanis az emberek általában hamar legyengültek az éhség és a rengeteg munka miatt, majd meghaltak. Egészen hihetetlen, de ez még egy jobb sorsnak számított ahhoz képest, ami egy kis szibériai szigeten történt 1933-ban.

A Nazino-incidensként is emlegetett eset egy Szibériában található, Nazino nevezetű, apró szigeten történt, ami leginkább szovjet kannibálszigetként maradt meg az emberek emlékezetében.

Annak idején 6 ezer „nemkívánatos” ember, bűnöző került erre a mindössze 3 kilométer hosszú, 600 méter széles szigetre, ahol állítólag se fedezék, se étel nem volt, cserébe mindent beborított a hó és rettenetesen hideg volt. Pár őrnek kellett volna rendet tennie, de ők is inkább csak terrorizálták a rabokat, akik közül sokan már az oda vezető úton meghaltak, illetve páran már a megérkezéskor is olyan gyengék voltak, hogy lábra se tudtak állni.

A sziget lakói mindössze lisztet kaptak, semmi mást, így hamar kijöttek belőlük az állatias ösztönök, és elkezdték megölni, megenni egymást, hogy túléljék.

Megrendítő dolgok történtek itt, a szökési kísérletek is tragikusan végződtek, így végül csupán 2 ezer ember élte túl, de közülük is csak 300-an voltak munkaképesek – Sztálin egyik legkegyetlenebb húzása volt ez, a Szovjetunió fennállásának egyik legsötétebb pillanata.

A szemtanúk szerint olyan volt ez a szovjet kannibálsziget, mint maga a pokol, ugyanis szinte mindenhol holttestek hevertek és emberi hús csüngött a fákról. Nem hiába titkosították az erről szóló dokumentumokat egészen 1988-ig.

Itt lehet megnézni egy felkavaró videót az esetről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás